Hárommilliós bírságot fizettek ki a helyszínen Lónya határában

Megosztás

Óriási bírságot kapott egy sofőr a keleti határon, Lónyánál, akinek nem okozott gondot megfizetni ezt. A férfit csempészáruval kapták el a NAV munkatársai, de még a helyszínen kicsengette a jelentős összeget.

Mindössze két doboz cigarettáról tett bejelentést a pénzügyőrök számára Lónyánál az a sofőr, akire végül több mint hárommillió forintos bírságot szabtak ki. Ennek oka, hogy valójában jóval több dohányterméket találtak nála, amire a a NAV-os szolgálati kutya jött rá az átvizsgálás során.

A Szon.hu cikke szerint A csomagtér tolóajtajából, az oldalkárpitokból, a pótkerékből és a motortér esőcsatornájából is rengeteg árut szedtek ki a szakemberek, a hírek szerint saknem ezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak.

A történetben azonban nem is ez az érdekes. A vétségen kapott járművezető ugyanis azonnal, ott helyben kifizette a rá kiszabott büntetést, ám ennyivel nem úszta meg. a NAV munkatársai – a csempészcigaretta lefoglalása mellett – feljelentést tettek költségvetési csalás gyanúja miatt.

Forrás: Szon.hu

Kapcsolódó cikkek