Az állatok védelme érdekében tüntettek a nyíregyházi böllérversenyen

Megosztás

Több különböző aktivista csoport összehangolt akciója volt az a tüntetés, amelyet március 4-én az V. Nyírségi Disznótoros Fesztivált és XXI. Nemzetközi Böllérverseny alkalmával tartottak meg.

„A falusi hangulatot felelevenítő disznótoros fesztivál és böllérverseny az észak-alföldi régió egyik jelentős idegenforgalmi rendezvényének számít, így érdemes ellátogatni a megyeszékhelyre kicsiknek és nagyoknak egyaránt!” – írják a Csodalatos Magyarország weboldalán, de ezen szavakkal aligha értettek egyet azok a vegán csoportok, akik tüntetést szerveztek Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban tartott rendezvényen.

„A rendezvény maga volt a pokol. Tizennyolc állat vesztette életét egymás után, úgy, hogy társaik végighallgatták a többiek haláltusáját. Ezek az állatok egytől egyig élni akartak, egymáshoz bújtak a tréleren, hogy nyugtassák magukat, küzdöttek az életükért. Erőszakkal, orruknál és fülüknél fogva rángatták le őket a kocsiról, majd a sokkoló, a torkuk elvágása, kivéreztetés. Az utolsó pillanatig küzdöttek, sőt voltak, akik az elégtelen sokkolás miatt még életben voltak, amikor elhúzták őket a vágás helyszínéről, hogy perzselni vigyék, tehát megégessék a testüket” – idézte a Vegán Aktivisták Magyarország beszámolóját a Prove.hu

A cikk szerint aktivisták nemcsak elkísérték a hagyományőrzés címszóval halálra ítélt állatokat utolsó útjukra, de bejelentett demonstrációt is tartottak a fesztivál helyszínén, valamint egy szál fehér virágot helyeztek el a véráztatta földön a szükségtelenül legyilkolt malacok emlékére. A Hungarian Animal Rights Corps aktivistakülönítménye is a helyszínen tartózkodott, hogy tüntessen az esemény ellen. Ők már pénteken este megérkeztek öt fővel, hogy másnap részt vegyenek a rendezvényen, valamint egy flashmobbal is készültek a fesztiválra.

„Két aktivistánk egy flashmob megmozdulás keretein belül táblákkal ment be a böllérek, illetve az állatokat feldolgozó csapatok közé, és hangos szóval kívánta közölni velük és a helyszínen tartózkodókkal, hogy ezek az állatok semmit nem tettek azért, hogy ezt a sorsot érdemeljék!

Fotó: Prove.hu

Kapcsolódó cikkek