Tizenhárom éve gyilkolt, most elítélik

Megosztás

A vádlott Máriapócson követte el szörnyű tettét még 2010-ben.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják B.R-t – az ügyben május 8-án hozhat ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék.

A vádirat szerint a vádlott 2010. szeptember 22-én az esti órákban ismerőseivel kártyázott és italozott, majd később egy presszóban egyedül folytatta az italozást. Amikor a vádlottnak elfogyott a pénze, elhatározta, hogy pénzt szerez. Ennek érdekében egy ismerőséhez ment, bement a kiskapun, majd a terasz ablakán lévő szúnyoghálót kivágva bemászott az ablakon.

Amikor a bent alvó férfi felébredt, magához vett egy riasztópisztolyt, de azt a vádlott elvette tőle, és azzal a sértett fejét ötször nagy erővel, majd még további tizenhat alkalommal megütötte, mely bántalmazás során a sértettnek rendkívüli fájdalommal járó sérüléseket okozott. Az ütések következtében a sértett elvesztette eszméletét, majd a helyszínen elhalálozott.

A vádlott ezután a házban a sértett ruhái között kutatott, onnan ismeretlen összegű készpénzt tulajdonított el és magával vitte a sértett riasztópisztolyát is.

Szöveg/fotó: Szabolcsihir.hu

Kapcsolódó cikkek