Brutális drágulás: duplájába kerül a lecsópaprika, a paradicsom és a hagyma

Öt év alatt majdnem négyezer forintra nőtt egy „olcsó” családi ebéd elkészítése. Csaknem kétszer annyiba került a nyár elején egy négy adagos ebéd a lecsóból, mint 2015 vége felé. Öt éve még 2000 forint alatt megúszhattuk a népszerű ételbe valók beszerzését, május-júniusban már a 4000-hez közelített a bevásárlás számlája. Természetesen leginkább a paprika és paradicsom drámai drágulása befolyásolja sok család kedvelt ételének árát. A helyben.hu felkérésére a Mi utcánk közösségi oldal felmérte, hogy a KSH számok mögötti valóságot miképp érzékelik az emberek, hogyan alkalmazkodnak a növekvő árakhoz és kire tudnak támaszkodni: A lecsó egyszerűen…

Tovább olvasom

Amiben Magyarország a listavezető az EU-ban: az áremelkedés

Az Eurostat legfrissebb kimutatása alapján tavaly júniushoz képest Magyarországon nőttek leginkább az árak – írja az atv.hu. Ez részben a gazdaság újraindításának hatásaival is magyarázható Az 5,3 %-os hazai áremelkedés kimagasló, a listán második Lengyelországban csak 4,1 %-os volt az infláció mértéke, az EU átlag 2,2 %-os, az eurozónáé pedig 1,9 %-os. Beke Károly, a Portfolio elemzője rámutatott, hogy “ami Magyarországon egy picit jobban emelte az inflációt, az egyrészt a dohánytermékek jövedéki adójának emelése, a másik pedig az, hogy júniusban már megjelentek a gazdaság újranyitásának inflációs hatásai.” „Mi azt reméljük,…

Tovább olvasom