5 sport, amit a legjobb élőben élvezni a barátokkal

Megosztás

Az emberek a világ minden táján nagy számban néznek sportot. Amikor még nem volt tévé vagy internet, a sportnézés volt az egyik legnépszerűbb időtöltés. Ez a hagyomány nemzedékről nemzedékre szállt, és még a mai napig így van. A sportnézés egyesek számára a kikapcsolódás és a stressz levezetésének módja. Kétségtelen tehát, hogy a sport az egyik legnépszerűbb szórakozási forma. Sokféle sportot nézhetnek az emberek, személyes érdeklődésüktől függően.  Ami minden sportágban közös, az az, hogy izgalmat és feszültséget nyújtanak, ami leköti a nézőket. Ezenkívül, mivel ügyességet és atletikusságot igényelnek, a sportok csodálatot és tiszteletet is kiváltanak azok iránt, akik képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

A sportmérkőzések emellett számos izgalmat is tartogatnak Sohasem tudhatod, mi fog történni egy sportmérkőzésen. A dolgok többször is fordulhatnak egy mérkőzés alatt, és ez önmagában is nagyon szórakoztató és élvezetes. Ráadásul az élő fogadási stratégiák, amikről valószínűleg még sosem hallottál, még szórakoztatóbbá tehetnek egy-egy mérkőzést. Különösen szórakoztató, ha az emberek a barátaikkal és a családjukkal együtt nézik a meccset. Ez lehetőséget ad arra, hogy összekovácsolódjanak és megvitassák a nézett eseményeket. 

Ráadásul a mérkőzésekben az emberek sportosságot is csodálják. Egyszerűen csak azt nézni, ahogy a sportolók a legjobbjukat nyújtják, és elviselik a kihívásokat, a szórakozás egy teljesen új szintjét jelenti. Sokan szurkolnak egy-egy sportolónak a teljesítményéért és kemény munkájáért. Akár egyetlen egyén is beragyoghatja az egész mérkőzést, amit elég szórakoztató nézni. De nézzük is meg, hogy melyek azok a sportok, amelyeket megéri élőben követni, különösen akkor, ha barátokkal együtt nézhetjük azokat.

Labdarúgás

Világszerte mintegy 4 milliárd rajongójával a futball a népszerűség tekintetében a csúcson van. Azonban nem csak a legnépszerűbb sportágak közé tartozik, hanem a legkönnyebben hozzáférhető és legnézettebb sportágak közé is. A 2018-as FIFA-világbajnokság alatt például 3,6 milliárd néző követte a mérkőzéseket, így messze ez a legjelentősebb sportverseny a legjobb nézettségi statisztikákkal. Az sem mellékes persze, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), a sportág legnagyobb irányító testülete mintegy 211 tagszövetséggel rendelkezik. A sportág jelenlegi formája Angliából származik. Közismert arról, hogy ez Európa élsportja, a legjobb játékosok többsége ezen a kontinensen él.Mivel a labdarúgás olyan mérhetetlenül népszerű, nem csoda, hogy a focisták a világ leggazdagabb sportolói közé tartoznak. A legnépszerűbb női sportágak között is a foci foglalja el az első helyet. A női futballnak is elég nagy a tévénézőközönsége, a 2019-es FIFA női világbajnokságot összesen 993 millióan nézték. A döntő több mint 260 millió nézőt vonzott, ebből 14,3 millióan az Egyesült Államokból követték a mérkőzést.

Kosárlabda

A kosárlabdát egyik legnépszerűbb amerikai sportágnak számít a történelem során. Emellett azonban az is tény, hogy globálisan is az egyik legnépszerűbb sportág. Ráadásul a kosárlabdának van a második legtöbb profi ligája világszerte. Az Egyesült Államokbban jól ismert NBA és a főiskolai kosárlabda csak kettő ezek közül. További említésre méltó a spanyol Liga ABC, az argentin Liga Nacional és a Kínai Kosárlabda Szövetség. Amellett, hogy a kosárlabda 2022-ben a világ egyik legnépszerűbb sportága, ez rendelkezik a legjobb szponzori szerződésekkel is. Bár a kosárlabda egyértelműen a legnépszerűbb csapatsportok közé tartozik, és az amerikai játékosok és az USA-hoz kapcsolódó adatok dominálnak, van néhány olyan világszerte elismert nagyszerű játékos is, aki valójában soha nem jutott be az NBA-be. Ez pedig azért lehet így, mivel a kosárlabda már az európai kontinensen is hatalmas népszerűségnek örvend, rengeteg nemzeti ligával és kontinens bajnokságokkal.

Tenisz

A tenisz kétségtelenül a legnépszerűbb sportágak közé tartozik Európában, és mondhatjuk, hogy az egész világon is első között szerepel. Mintegy 1 milliárd rajongója van világszerte. Ráadásul a négy nagy Grand Slam tornának köszönhetően egész évben kínál izgalmas sporteseményeket, amely ráadásul nagy médiafigyelemmel is bír. Ugyan nincsenek ligái, de a legtöbb országban van tenisz szövetség, ahol évente regionális és nemzetközi versenyeket is rendeznek.

Röplabda

Lehet, hogy a röplabda nem olyan népszerű, mint a listánkon szereplő többi sportág, de még mindig egy különleges és érdekes sportág. Népszerűségét tekintve a röplabda az egyik legegyenletesebben eloszló sportág. Ez azt jelenti, hogy általában a világ minden országában nézik. Ezt is jelzi az, hogy a röpladának világszerte mintegy 900 millió rajongója van. Ez pedig leginkább annak köszönhető, hogy egy-egy röplabda mérkőzés rengeteg izgalmat tartogat, és rendkívül látványos sportág. Éppen ezért kiváló választás lehet ahhoz, hogy egy-egy mérkőzést élőben is végigkövessetek.

 Vízilabda

Az nem is lehet kérdés, hogy hazánkban a vízilabda mennyire népszerű sportág. Bár mostanában a haza csapatok nem érnek el olyan sikereket, mint néhány éve, de a magyar vonatkozású mérkőzések továbbra is rengeteg izgalmakat tartogatnak. Ráadásul ez egy olyan sport, amelyben akár nagy nemzetközi tornák során is lehet a magyar csapatoknak és játékosoknak szurkolni. Érdemes lehet tehát néha egy-egy ilyen mérkőzést is felvenni a listánkra, és élőben megnézni.

Kapcsolódó cikkek