Akkumulátorgyár helyett fém takaró-tartólemezek készülnek majd a megyeszékhelyen

Megosztás

Bár a hírek arról szóltak, hogy Debrecenhez hasonlóan Nyíregyházán is új akkumulátorgyár épülhet, valójában egy másfajta üzem fog működni a városban. Ezt az önkormányzat tisztázta, mivel a sajtóban ennek ellentmondó információk jelentek meg. Lássuk a beruházás részleteit!

A közösségi médiában megtévesztő, félrevezető információk jelentek meg ezzel kapcsolatban, még azelőtt, hogy a Nyíregyházán letepeledni kívánó cég környezeti hatásvizsgálattal kapcsolatos közmeghallgatása január 31-én sor került volna – amelyet a kormányhivatal hirdetett meg – írják a Nyiron.hu weboldalán.

A portál hírei szerint a Boysen Battery Components Hungary Kft. tervezett telephelyén a jövőben a személygépjárművek akkumulátorának elhelyezését biztosító, fém takaró-tartólemezek készülhetnek majd. Mindez azt jelenti, hogy ugyan nem akkukat gyárt majd a cég, de azok zavartalan működtetéséhez szükséges eszközöket már igen.

A lap a Nyiregyhaza.hu-ra hivatkozva azt írta, a beruházás részeként gyártócsarnok és irodaház létesülne a beadott kérelem alapján, továbbá a gyártócsarnokban a munkadarabok készítését tekercsben érkező fémlemezből végzik – ebből többlépcsős préselés, hegesztés, ragasztás után készülnek el az akkumulátor takarólemezek.

Miután átestek a hegesztésen, a munkadarabok többlépcsős felületkezelésen, majd porfestésen vagy PVC bevonatoláson mennek át. A felületkezelés után minőség‐ellenőrzés, tesztelés történik, majd elkezdődik a csomagolás, márpedig ilyen fémmegmunkálást végző cégből több is van Nyíregyházán

Kapcsolódó cikkek