Demonstrációra készülnek a szórakozóhelyen kirobbant verekedés miatt

Megosztás

Újabb részletek derültek ki arról a brutális tömegjelenetről, amely múlt pénteken alakult ki a nyíregyházi Mamma Mia klub előtt.

Egyre furcsább azaz ügy, amely a Mamma Mia előtti verekedésből kerekedett ki. Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, az internetre feltöltött videón az látszik, ahogyan a szórakozó hely biztonsági őrei még a parkolóban is ütötték azokat a személyeket, akikkel összetűzésbe keveredtek.

Az Index.hu és az RTL hírei szerint egy apa, valamint 21 és 19 éves fiai akadtak össze az őrökkel, most pedig már azt is tudni lehet, hogy a verekedésben az édesapa életveszélyes sérüléseket szenvedett, mivel eltört egy bordája, ami átszúrta a tüdejét, míg az internetes portál cikkében arról is olvasni lehet, hogy az egyik biztonsági őr arccsonttörést szenvedett, így akár a látását is elveszítheti a bal szemére.

Az esetről mindenki mást mond. A Blikknek nyilatkozó biztonságiak például elárulták, hogy bár önbíráskodásnak minősül, amit tettek, valójában a korábban már kitiltott személyek folyamatosan provokálták őket, ráadásul sérült társukat ütötték meg egy bokszerrel. Ezzel szemben azonban Száva Vince roma jogvédő már arról beszélt, hogy a fiatalokat lépre csalták.

“Megüzenték nekik, hogy félreértés volt, és mégis látogathatják a klubot. Azt el kell ismerni, ezek a srácok is vagányok, csibészek, mint minden bunyós, de nem bűnözők. Most is csak szórakozni akartak, de nem jutottak be, a bejáratnál háromszoros túlerővel zúdultak rájuk a kidobók” – mondta a jogvédő.

Az esetnek még vélhetőleg lesz folytatása, ugyanis a jelenleg őrizetben lévő gyanúsítottak kedden kerülnek bíróság elé, míg a biztonsági őrök és ezzel egyszerre a roma jogvédők is tüntetésre készülnek március 10-én péntek este 21:00-tól. A helyszín a szórakozóhely előtti parkoló lesz, amely mellett az új nyíregyházi labdarúgó aréna építése is folyamatban van.

Fotó: RTL

Kapcsolódó cikkek