Nyíregyháza már az ország öt legkeresettebb belföldi úti cél között

Megosztás

Többek között Budapestet és Hévízt is megelőzi a húsvéti úti célok rangsorában a megyeszékhely.

A Szallas.hu adatai szerint 17 százalékkal nőtt az előfoglalások aránya időarányosan az előző évhez képest. A szállásfoglaló portál megállapítása szerint a május elsejei és a pünkösdi időpontokat is foglalják már, és a nyári előfoglalások is 40 százalékkal nőttek időarányosan tavalyi évhez képest – írta a Nyiregyhaza.hu

A korai szállásfoglalókat jellemzően az alacsonyabb ár vonzza, így ilyenkor a nem hotel típusú szállásokat viszik jobban. A hosszú hétvégéhez közeledve viszont fokozódik a hotelek iránti kereslet is, különösen a saját wellness-részleggel rendelkezőkre. A foglalások 29 százaléka apartmanba, 27 százaléka hotelbe, 25 százaléka vendégházba, 14 százaléka panzióba és 5 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól.

Egy főnek éjszakánként átlagosan 11 540 forintot kell fizetnie, ami közel 19 százalékos növekedés tavalyhoz képest. Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Nyíregyháza a magyarok legkedveltebb úti célja a tavaszi szünetben. Továbbá Hévíz, Szeged, Zalakaros, Sopron és a főváros ajánlatai a legkeresettebbek jelenleg a szállásfoglaló portál oldalán. 

Ezek a legkeresettebb belföldi úti célok a magyarok körében idén húsvétkor:

1.       Eger

2.       Gyula

3.       Hajdúszoboszló

4.       Pécs

5.       Nyíregyháza

6.       Hévíz

7.       Szeged

8.       Zalakaros

9.       Sopron

10.   Budapest

Kapcsolódó cikkek