Nyíregyházi továbbra is a legnépszerűbb húsvéti úti célok között van

Megosztás

A Szallas.hu szóvivőjének elmondása alapján a megyeszékhely ott van a tíz legnépszerűbb város között az ünnepi utazásokat figyelembe véve.

Nem tántorította el a hosszú hétvégén szállodába utazókat az a közel 20 százalékos áremelkedés sem, amit tavalyhoz képest tapasztalhatnak. Gyakorlatilag húsvét előtti utolsó pillanatban már nehéz volt szállást találni Debrecenben, a Balatonnál és Sárváron is.

Egy sárvári négycsillagos szállodában em volt már a hét közepén szabad szoba a hosszú hétvégére. De például Balatonföldváron két fő részére három éjszakát félpanziós ellátással 171 ezer forintért kínálnak. Siófok egyik négycsillagos szállodája pedig 220 ezerért adja ugyanazt a szolgáltatást. Bár a hét közepén itt még voltak szabad helyek, de jobban járt az, aki jó előre lefoglalta szállását a húsvéti ünnepre.

Az ünnepi hétvégén egyébként a két éjszakás foglalások a legjellemzőbbek, a legtöbb foglalás nagyszombatra, ezután pedig nagypéntekre érkezett – mondta a Napi.hu-nak, Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

A foglalási számok alapján a legkeresettebb városok húsvétkor: Eger, Gyula, Budapest, Pécs, Hajdúszoboszló, Hévíz, Szeged, Siófok, Nyíregyháza és Zalakaros volt.

„A húsvét az iskolai tavaszi szünetre esik, így akár hatnapos utazásra is mehetnek a piheni vágyók, de a foglalások többsége két vagy három éjszakára szól, illetve még az 1 éjszakás utazást is sokan választják a hosszú hétvégén. A foglalások átlagos időtartama 2,32 éjszaka húsvétkor” – mondta Kelemen Lili. 

A hosszú hétvégék mindig is kiemelt időszaknak számítanak az utazók körében, különösen azoknak kedveznek az extra pihenőnapok, akiknek így nem kell szabadságot kivenni.

A szállásadók többsége ilyenkor valamilyen extrával készül, ami nemcsak megkülönbözteti őt versenytársától, de lehetővé teszi azt is, hogy a csomagajánlata vonzóbb legyen ár-érték arányban. Kelemen Lili szerint népszerűek ilyenkor a tematikus gasztro programok – húsvéti fogások, hagyományőrző foglalkozások – tojásfestés, tojáskeresés, sztárfellépők, zenés vacsorák is. Valamennyi népszerű szálláshely, különösen ahol van wellness részleg, telt házzal mennek a húsvéti ünnepek idején.

Ugyanakkor a hosszú hétvégéknek van egy elszívó ereje is, hiszen az előtte és utána lévő hétvégék iránti kereslet jellemzően alacsonyabb egy átlagos hétvégéhez képest.

Ezek a szállástípusok a legkedveltebbek:

  • apartman: 28 százalék;
  • hotel: 26 százalék;
  • vendégház: 24százalék;
  • panzió: 16 százalék;
  • egyéb: 5 százalék.

Kelemen Lili érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy a vendégek többsége idén korábban lefoglalta a szállását a hosszú hétvégére, mint tavaly. A portálon egy hónappal a húsvét előtt 17 százalékkal több előfoglalás volt, mint tavalyhasonló időszakban – mondta, kedden viszont már a tavalyi szint alatt voltak 3 százalékkal.

Jellemzően egy főnek éjszakánként átlagosan 11 540 forintot kell fizetnie, ami közel 19 százalékos növekedést jelent a tavalyi árakhoz képest.

Forrás: Napi.hu

Fotó: Nyiregyhaza.hu

Kapcsolódó cikkek