Szabadidőpark építésére írtak ki pályázatot Ófehértón

Megosztás

A célok között a játszóterek fejlesztése és a főtér megújítása is szerepel.

Játszótérfejlesztésre, szabadidőpark kialakítására, a főtér fejlesztésére és kamerarendszer kiépítésére írt ki pályázatot az ófehértói önkormányzat – írja a Közbeszerzési értesítő május 4-i, csütörtöki számában.

A játszótér északi, Szabadság utca felőli részén négy parkolót építenek, és kialakítanak egy térkövezett sétányt napelemekkel és padokkal. A beruházás részeként ivókutat, kerékpártárolót is létesítenek. A terület nyugati oldalán pavilont építenek, két kültéri fitneszgépet, utcabútorokat és egy mobil illemhelyet is telepítenek.

Áthelyezik a játékvárat a terület északkeleti részére, valamennyi játékeszköz alá ütéscsillapító burkolat kerül majd. A játszóteret horganyzott kerítéssel veszik körbe, és fákat is telepítenek.

Az ófehértói önkormányzat a Táncsics Mihály utcán szabadidőpark kialakítását tervezi. A terület teljes hosszában egy napelemes kandeláberekkel megvilágított térkövezett sétányt alakítanak majd ki. Itt kap helyet egy mobil illemhely, egy kerékpártároló és egy ivókút is. A térköves út mentén pavilonokat, padok a sportolni vágyóknak pedig 8 kombinált fitneszgépet helyeznek el. A területet körbe is kerítik, és itt is ültetnek majd fákat a kerítés mentén.

A Váci Mihály utcai sportpálya melletti terület parkosítását szintén szeretné megoldani az önkormányzat. Az ingatlan északnyugati, Váci Mihály utca felőli részén 4 parkolót, a futballpálya és az iskola közötti területen egy napelemes kandeláberekkel megvilágított térkövezett ösvényt alakítanak ki. Négy kombinált kültéri fitneszgépet, két szabadtéri pavilont és mobil illemhelyet is telepítenek.

Ugyancsak ajánlatokat várnak a főtér fejlesztésére. A tervek szerint ott 10 padot és 10 napelemes kandelábert helyeznek el, továbbá füvesítést is végeznek majd.

A fejlesztés által érintett valamennyi helyszínen a kamerarendszer kiépítésére is vállalkozókat keres a helyi önkormányzat, amely az ajánlatokat május 19-ig várja.

Szöveg: Szabolcsihir.hu

Fotó: illusztráció (unsplash)

Kapcsolódó cikkek