Másodosztályban maradhat a Szpari

Megosztás

A labdarúgó NB II-be jutásért vívott osztályozós párharc visszavágóján a gól nélküli első mérkőzést követően a Nyíregyháza ideiglenes, kisvárdai otthonában fogadta a Veszprémet. A vendéglátó megnyerte az összecsapást, és megőrizte másodosztályú tagságát.

A Veszprém–Nyíregyháza párharc gól nélküli első mérkőzése után egyszerű volt a képlet vasárnap délután: amelyik csapat többször talál be Kisvárdán, az NB II-ben indulhat a következő idényben. A Spartacus magasabb osztályban edződött gárdához méltó módon, támadó szellemben kezdte a visszavágót. A pályaválasztó összeszedetten futballozott, elöl több játékosában is benne volt a veszély, mégsem a támadók, hanem a védekező középpályás, Csősz Richárd használta ki a kínálkozó lehetőséget, hogy a kilencedik percben megszerezze a vezetést csapatának (1–0).

Ahogy lenni szokott, a hátrányban lévő csapat átvette a kezdeményezést, a Veszprém kulturáltan is futballozott, ám nem volt valós egyenlítési lehetősége. Ezzel szemben az idővel újra nagyobb tempóra kapcsoló nyíregyháziak már az első félidő második felében is közel jártak az előnyük növeléséhez.

A második játékrész elejét is a Spartacus irányította, a 68. percben eldönthette volna az osztályozót, ám ziccerben rossz döntést hozott a hazaiak támadója. Ekkor felszívták magukat a bakonyiak, a hajrához közeledve egyre többet birtokolták a labdát, és ellenfelük térfelén tartották, a Nyíregyháza viszont állta a sarat, megőrizte egygólos előnyét, ezzel megtartotta az NB II-es tagságát is.

OSZTÁLYOZÓ A LABDARÚGÓ NB II-BE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓ
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–PRACTICAL VLS VESZPRÉM 1–0 (1–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 2200 néző. Vezette: Bogár Gergő (Rúsz Márton, Vígh-Tarsonyi Gergő)
NYÍREGYHÁZA: Hegedüs L. – Szokol, Baki (Gál Sz., 79.), Gengeliczki, Kiss Á. (Pataki B., 69.) – Pekár (Farkas B., 79.), Csősz – Gresó (Jánvári, 79.), Szerető (Oláh B., 83.), Kovácsréti – Adamcsek. Vezetőedző: Lengyel Roland
VESZPRÉM:
Héninger – Krebsz (Bakos, 80.), Balogh M. (Major N., 29.), Dobsa, Zachán – Baldauf, Somogyi R. – Gálfi, Horváth H., Balázs Zs. (Bartusz, a szünetben) – Takács M. (Molnár B., a szünetben). Vezetőedző: Pető Tamás
Gólszerző:
Csősz (9.)
MESTERMÉRLEG
Lengyel Roland:
– Egész héten azzal foglalkoztunk, hogy mentálisan rendben legyen a csapat. Jó volt a csapatmorál, jól védekeztünk, ám a helyzetkihasználás nem működött, simább is lehetett volna a mérkőzés. Összességében magabiztosak voltunk. A Veszprémnek gratulálok, mert megnehezítette a feladatunkat, de nem lebecsülve az ellenfelet, inkább magunkkal harcoltunk.
Pető Tamás: – Mérhetetlenül csalódott vagyok, a két mérkőzés alapján nekünk lenne helyünk a másodosztályban. Büszke vagyok a játékosaimra, mert nagyon hosszú szezon végén nagy múltú klubbal küzdöttünk meg, és jobban is játszottunk. Ettől függetlenül gratulálok a Nyíregyházának, remélhetőleg nem kerül többet ilyen helyzetbe.

A párharc végeredménye: 1–0, a Nyíregyháza javára

Szöveg: Nemzeti Sport

Fotó: Nyíregyháza Spartacus

Kapcsolódó cikkek