Ennyiért építenek majd új szállodát Tiszavasváriban

Megosztás

A Wellness és a bowling sem maradhat ki belőle. Igényes helyet akarnak.

Tiszavasváriban, a strandfürdő melletti területen egy 50 szobás, négycsillagos szállodát építenek konferenciateremmel és wellnessrészleggel nettó 3 milliárd 429 millió forintért. A június 29-i Közbeszerzési Értesítő szerint a beruházás a Nyárfa utca 4/a alatt valósul meg. 

A szálloda alapból 2 személyes elhelyezéssel készül, pótágyazási lehetőséggel, így az összes elhelyezhető vendégszám 150 fő. A fejlesztés helyszíne önkormányzati terület. A beruházást a budapesti székhelyű Build IT Mérnökiroda Kft. végzi.

A szálloda meglévő, kiépített, burkolt utakkal határolt zöldterületre épül, csak belső parkolót és gyalogjárdát szükséges kiépíteni. Az épület három dilatációs egységre, és így három tűzszakaszra bontott, többszintes, lapostetős lesz, egy tengelyre szerkesztett, egyenes elrendezésű, három, jól elválasztható épületrészből tevődik össze. Az ingatlanban helyet kap egy 100 adagos főzőkonyha is, az étteremben egyidőben 70-80 fő kényelmesen el tud majd helyezkedni. A főépület 757 négyzetméter, az éttermi terasz 68 négyzetméter, a konferenciaterem terasza pedig 102 négyzetméter lesz. A wellness és a bowling 856, az ehhez tartozó terasz 150, míg a külső termálmedence 68 négyzetméteren terül el. A szálloda üzemeltetéséhez egy 800 méter talpmélységű termálkutat építenek, mely jogerős vízjogi létesítési engedéllyel rendelkezik. A vendégszobai épületszárny hasznos alapterülete – fedett teraszokkal együtt – 2010 négyzetméter. A teljes épület akadálymentesített lesz, így minden szárnyhoz külön liftet építenek be. A szakemberek több ezer négyzetméteren fásítanak, gyepesítenek, cserjéket ültetnek.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést június 15-én írta alá az önkormányzat és a nyertes cég képviselője.

Szöveg/fotó: Szabolcsihir.hu

Kapcsolódó cikkek