Hálapénz – Újabb szabolcsi orvos kezén kattant a bilincs

Megosztás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozói tetten értek egy főorvost és egy asszisztenst, akik a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért rendszeresen készpénzt fogadtak el.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy nyíregyházi főorvos és egy nyíregyházi asszisztens ellen. A nyomozók az egészségügyi dolgozókat 2023. november 21-én a munkahelyükön tetten érték, onnan a rendőr-főkapitányságra előállították, ahol kihallgatták őket a bűncselekmény elkövetésének gyanújával.

A megalapozott gyanú szerint a 60 éves főorvos és az 59 éves asszisztens több alkalommal fogadtak el betegektől, illetve azok hozzátartozóitól hálapénzt a kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban jártak el. A jogszabály által tiltott pénzügyi juttatások elfogadásával a főorvos és az asszisztens rendszeres jövedelemre tettek szert.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának nyomozói a főorvost és az asszisztenst gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

A nyomozás a teljes körű felderítéssel folytatódik és várható, hogy a vesztegető oldalon állók jelenlegi létszáma bővülni fog.

Hálapénz elfogadása miatt őrizetben

Uploaded by PoliceHungary on 2023-11-23.

Hasonló eset történt idén júniusban, amikor a megyei nyomozók az 47 éves és 46 éves orvosokat kórházi rendelőikben fogták el. Akkor a rendőrség közleménye szerint a tiltott pénzügyi juttatások elfogadásával a két orvos rendszeres jövedelemre tett szert. A nyomozás júniusi adatai szerint az idősebb orvos tizennyolc, míg fiatalabb kollégája nyolc alkalommal fogadott el betegeitől készpénzt a térítésmentes állami egészségügyi szolgáltatásért. Az orvosoknak átadott hálapénz mértéke alkalmanként tíz- vagy húszezer forint volt.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek