Mellár: A DK dominálja az összefogást, a Párbeszéd jelentéktelenné válik

Megosztás

Annyira magas arányban szerepelnek a DK-s jelöltek az idei választási együttműködés listáján ellenzéki oldalon, hogy a Párbeszéd egyre inkább eljelentéktelenedik.

„Van a dolognak egy pozitív eleme, hogy elindult valamilyen összefogás ezen az oldalon, de most nagyon úgy tűnik, hogy ezt teljes egészében a DK dominálja, aminek nagy valószínűséggel az lesz a következménye, hogy a Párbeszéd egyre inkább el fog jelentéktelenedni” – mondja Mellár Tamás, országgyűlési képviselő. A politikus az ATV műsorában nyilatkozott erről, melyről a Telex írt összefoglalót.

A képviselő szerint a nemrég bejelentett DK–MSZP–Párbeszéd együttműködés miatt a következő években nem is nagyon lehet majd Párbeszédről beszélni. A politikus arról is nyilatkozott, hogy Jávor Benedek végül úgy döntött, nem szerepel a baloldali koalíció EP-listáján.

„Én azt mondom, hogy helyesen cselekedett, mert ő annál egy sokkal értékesebb ember, mint hogy egy hetedik helyen bohóckodja végig ezt az egész történetet” – mondta Mellár Jávorról. A reálisan befutó helyeket ugyanis mind a DK kapta.

Mellár ezzel arra célzott, hogy a közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta, az ötödik mandátum az MSZP-s Tüttő Katáé lehet, a hatodik a DK-é, és a hetedik helyen szerepel majd a Párbeszéd jelöltje. Ez a mintázat folytatódik aztán a lista egészén.

Mellár hozzátette, a Párbeszéd-frakcióban most egy érdemi munka van, és bár nagyon nem tetszik neki, amit a párt most csinált, nem fontolgatja, hogy emiatt kilépjen a frakcióból. (via Bahir)

Kapcsolódó cikkek