A Művészetek Völgye minden eddiginél színesebb és több programmal várja a fesztiválozókat

Megosztás

A Művészetek Völgye Fesztivál idén több programmal várja a fesztiválozókat, mint valaha, akik közel 3000 lehetőségből választhatnak majd július 19. és 28. között Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend helyszínein. A fesztivál ezúttal is számos újdonsággal készül, köztük új helyszínekkel, fenntarthatósági és művészeti programokkal, saját színdarabbal, erősödik a kortárs képzőművészeti kínálat, de idén számos múzeum is látogatható lesz a Völgyben. Visszatér sokak kedvence, a Völgyimpró és a Zenélő Busz is.

A Művészetek Völgye Fesztivál olyan, mint egy 10 napos kortárs művészeti összejövetel, ahol nemcsak a zenei műfajok találkoznak, hanem az irodalom, a színház, a tánc- és cirkuszművészetek, a filmek, a fotográfia vagy éppen a kortárs képzőművészet. A Völgy olyan, mint a béke szigete, ahol mindenki kedvére kikapcsolódhat: szeressen akár hajnalig bulizni a kedvenc zenekaraira, kézműveskedni vagy éppen jógával vagy túrával indítani a napot.

Az idei évben 2972 program várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye három településére és több új helyszínnel is bővül a fesztivál: külön udvarral készül a Romani Design, a művészetek és a környezetvédelem kapcsolatát járja körül a SzimBio Udvar, a MűvészVölgy Kúria emelete kortárs képzőművészeti beszélgetéseknek ad majd otthont. Ebben az évben több múzeum is csatlakozik a Művészetek Völgyéhez.

A Művészetek Völgye idei színházi premierje az Art-Színtérrel közös Tikk-Takk Bumm című darab lesz, a főszerepben Ember Márkkal, Csiby Gergellyel és Dobó Enikővel.

Most pedig lássuk, mire is készülhetünk idén.

A fesztivál nagyszínpadán, a Panoráma Színpadon idén olyan zenekarokra tombolhat a közönség, mint a 30Y, az Aurevoir., a Bagossy Brothers Company, a BËLGA, Beton.Hofi, az új lemezes Blahalouisiana, a 15. születésnapját ünneplő Bohemian Betyars, az idén ötéves Carson Coma, , de elhozza slágereit a Csaknekedkislány, a szintén új lemezzel készülő Elefánt, az Esti Kornél, a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Parno Graszt, a Platon Karataev, a Punnany Massif és a Quimby is.

A Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, ahol számos helyszínen nemcsak nézőként, de alkotóként, gondolkodóként is aktívan bekapcsolódhatnak a fesztiválozók különféle workshopok formájában. A LEMangUria kreatív mozgástér nemcsak a testet, de a lelket is átmozgatja, a Gondolkodás Öröme Alapítvány igazi agytornával készül, a Tarisznya Evangélikus Udvar, a Lélekzet Református Udvaraz Érzékek és felfedezések kertje különféle gondolatébresztő és spirituális programokkal készülnek, a Szőke András vezette Ősök Háza pedig a fesztivál vallás és falusi szokásmódokat bemutató színtere, ahol ezúttal Sopronkövesd lesz a vendég.

Természetesen a Művészetek Völgye idén is gondolt a gyerekkel érkezőkre: a szervezők számukra ezúttal is több száz programot gyűjtöttek ki a gyerekkoncertektől a bábelőadásokon és ringató foglalkozásokon át a különféle kézműves műhelyekig. Kimondottan a családoknak szól a Diabelli és a tavaly debütált Kultúrtér, amely bábelőadásokkal, zenés mesékkel, kézműves foglalkozásokkal, játéksarokkal és érdekes beszélgetésekkel várja a kicsiket és nagyokat

Kapcsolódó cikkek