Magyar Péter ismét pert nyert: valótlanul állította a kormánymédia, hogy lányokat zaklatott júniusban

Megosztás

Nagyon gyorsan körbefutott a hír a kormányoldalt támogató médiában az első nyári hónap végén, hogy Magyar Péter kiskorú tinilányoknak tett obszcén ajánlatokat és megjegyzéseket. Magyar persze az összes kormánypropaganda-termék ellen pert indított és a megszokott módon meg is nyerte, ahogy eddig az összes helyreigazítási pert, amiben le akarták őt járatni.

Eddig minden pert megnyert a kormánymédiával szemben a Tisza Párt elnöke, most sem történt ez másképp.

Még júniusban futott körbe az „agresszív és obszcén” Magyar Péter híre a kormánypárti médiában. Ekkor arról írtak, hogy a politikus, akiről videó is készült, botrányosan viselkedett és nőket zaklatott egy szórakozóhelyen, ahonnan a biztonsági őröknek kellett kidobniuk.

A Tisza Párt alelnökének magyarázata szerint „amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek”. Nyár elején azt mondta, hogy minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indít, akik a tényeket szándékosan elferdítik.

A politikus most arról számolt be Facebook-oldalán, hogy újra pert nyert, ezért a Mediaworks több hírportáljának, így a megyei lapoknak az alábbi helyreigazítást kell közzétenniük:

Valótlanul állítottuk és híreszteltük, hogy Magyar Péter az Ötkert nevű budapesti szórakozóhelyen perverz beszólásokkal alázta a tinilányokat, kiskorú lányoknak obszcén, sőt perverznek mondható ajánlatokat tett, és úgy beszélt kiskorú lányokkal, mint aki a lányokat valamiféle „szextárgynak” gondolja, valamint beszólásokkal alázta a kiskorú lányokat. Valótlanul állítottuk és híreszteltük továbbá, hogy Magyar Péter a nevezett budapesti belvárosi szórakozóhelyen az egyik kiskorú lány édesapját megfenyegette, hogy majd a testőrei elintézik. Valótlanul állítottuk és híreszteltük továbbá, hogy Magyar Péter a nevezett belvárosi szórakozóhelyen az egyik kiskorú lánynak azt mondta, hogy „örülj, ha szétteheted nekem a lábad”, illetve azt a kijelentést tette, hogy „szeretem a friss húst”, utalva ezzel arra, hogy kiskorú lányokkal kíván szexuális kapcsolatot létesíteni.”

Magyar azt írta posztjában, hogy eddig minden perét megnyerte a kormánylapok ellen és más portálok is készülhetnek helyreigazításra, például az Origo, Mandiner, Ripost és a közmédia is.

Kapcsolódó cikkek