A Szabolcs24 a legnagyobb hírszolgáltatókkal közösen áll ki a hiteles tájékoztatásért

Megosztás

A World News Day globális kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az újságírók szerepére a megbízható és hiteles információk közvetítésében. A kampány résztvevői, több, mint 800 nagyobb hírszolgáltató és médiaszövetség világszerte, köztük a Szabolcs24 egymással összefogva állnak ki a hiteles tájékoztatás mellett, pont úgy a Hírek Világnapján szeptember 28-án, mint az év többi részében.

Ezen a napon világszerte reflektorfénybe kerül a tényalapú újságírás fontossága, hangsúlyozva annak kulcsszerepét mindennapi életünkben. A nemzetközi kampány célja, hogy kiemelje az újságírás értékét, és ráébressze a közönséget arra, milyen lényeges szerepet játszik a pontos és megbízható hírek közvetítése a jól tájékozott társadalom fenntartásában.

A World News Day 2024-ben is a hiteles újságírás jelentőségét állítja középpontba, egy globális kezdeményezés keretében, melyet a World Editors Forum és a Canadian Journalism Foundation (CFJ) koordinált.

Az idei kampány “Choose Truth”, azaz „Válasszuk az igazságot!” néven futott, ehhez csatlakozott a Szabolcs24 olyan nagy múlttal bíró lapokkal együtt, mint a The Sunday Times, a Daily Mirror, a The New York Times és a The Telegraph.

Az évente szeptemberben megtartott eseményt először 2018-ban hozta létre a CJF azzal a szándékkal, hogy erősítse a kapcsolatot a média és a közönség között.

Szeretnék, szeretnénk felhívni a figyelmet a minőségi újságírás jelentőségére, különösen abban a korban, amikor az álhírek és a félrevezető információk egyre elterjedtebbek.

Kapcsolódó cikkek