Életveszélyben volt a vásárosnaményi lány  – hatszor élesztették újra

Megosztás

11 éve kapott új szívet a most 19 esztendős Ambarus Fanni, aki már eddig is sok nehézségen ment keresztül, most azonban ismét veszélybe került az élete.

A fiatal lány még 8 éves korában került fel az Eurotranszplant nemzetközi szervcsereszervezet listájára, végül az első gyermek az országban, aki külföldről kapott új szervet – írták a Haromhatar.hu oldalán, amely a Blikkre hivatkozott cikkében.

A kislány akkor hamar felépült, bő egy hónap után már el is hagyhatta a kórházat és a helyzethez képest könnyedén visszailleszkedett az életbe.

Mindössze az étkezéssel és a higiéniával kapcsolatos szabályokat kellett szigorúan betartania.

“Az akaraterő sokat számít, különösen egy gyermeknél. Fanni nagyon erős, és meg akart gyógyulni. Most 19 éves, és egyszerűen nem tudjuk, mi történt. Két héttel ezelőtt a kilökődés tüneteit produkálta, nehezen lélegzett, puffadt, víz volt a hasában és a mellkasában” – mesélte édesanyja, Ambarusné Balogi Melinda.

“Azonnal feljöttünk Budapestre, kiderült, hogy a kilökődés utolsó fázisában járt. Annak ellenére, hogy azonnal megkapta a legerősebb kilökődésgátló szereket, szombaton a CT közben leállt a szíve, pontosabban a teljes jobb szívkamra – csuklott el az édesanya hangja. “Hatszor élesztették újra. Mindez napközben történt, a kezelőorvosa csak este fél kilenckor hívott fel, addig nem tudtam róla semmit. Hihetetlen volt, amikor közölte: „asszonyom, most halt meg a lánya a CT alatt, de visszahoztuk az életbe”. Ezt az érzést egyszerűen nem lehet leírni. Úgy voltam vele, ez csak egy rossz álom, és fel fogok belőle ébredni” – folytatta rémisztő történetét az édesanya.

Fotók: Haromhatar.hu

Fannit jelenleg altatják, hogy regenerálódjon a szervezete, ám biztató az állapota. “Hétfőn azt mondta az orvosa, hogy egyre erősebb a jobb oldali kamra, így a szíve már csak minimális keringéstámogatást kap. Sokkal stabilabb az állapota, látjuk rajta, hogy erős és hogy küzd. Nagyon bízunk abban, hogy folytatja a szíve a munkát. Minden nap 1 óra látogatási időm van, addig is fogom a kezét, beszélek hozzá, és várom, hogy újra visszafeleseljen. Most cukrásznak tanul, imádni sütni. Március 8-án van a születésnapom, és megígérte, hogy megsüti a tortámat. Addig biztosan nem lesz ünneplés, amíg be nem váltja az ígéretét.”

Fanni felépülését az alábbi számlaszámon keresztül lehet támogatni.

Ambarus Fanni

Számlaszám: 11773449-02638003 (OTP Bank)

Kapcsolódó cikkek