Látványos gólokkal nyert a Diósgyőr Nyíregyházán

Szpari-Diósgyőr

Megosztás

A labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának szombat esti keleti rangadóján a Diósgyőr 2-0-ra győzött a Nyíregyháza otthonában. A mérkőzést telt ház, 8000 néző előtt rendezték az újonc Nyíregyháza új stadionjában.

A keleti rangadó nemcsak izgalmas játékot, de emlékezetes gólokat is hozott.

Bár az első kapura lövés a hazaiaké volt – Kovácsréti próbálkozását Sentic, a DVTK kapusa hárította –, összességében a Diósgyőr futballozott veszélyesebben. Klimovich és Edomwonyi is próbára tette Tóth B.-t, a Szpari hálóőrét, mielőtt a 14. percben megszületett a vezető találat. Egy mintaszerű akció végén Gera remekül szolgálta ki Edomwonyit, aki higgadtan helyezett a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a vendégeknek (0-1).

A nyíregyháziak nem adták fel, és a 21. percben kis híján egyenlítettek. Myke Ramos látványos ollózása után a labda a keresztlécről a gólvonalra pattant. Egyes nézők már gólt ünnepeltek, de a VAR-vizsgálat után a játékvezető nem adta meg a találatot.

A félidő további részében mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Toma a jobb kapufát találta el, bár les miatt érvénytelen lett volna a gól. Nagy D. lövését pedig Sentic csak nehezen tudta szögletre tolni.

A második játékrész drámai fordulatot hozott. Alig kezdődött el, a 46. percben Gera Dániel egy labdaszerzés után először blokkolt lövéssel próbálkozott, majd a lepattanót gyönyörű mozdulattal a léc alá emelte, átemelve a kissé kint álló nyíregyházi kapust (0-2). Ez a gól nemcsak szép volt, de stratégiailag is kulcsfontosságú, hiszen megduplázta a Diósgyőr előnyét.

A hazaiak az utolsó percekig próbálkoztak a szépítéssel. Nagy B., Navrátil és Eppel is veszélyeztette a diósgyőri kaput, de a DVTK szervezett védekezése állta a sarat. Érdemes megemlíteni, hogy a miskolci csapat az elmúlt öt fordulóban mindössze egy gólt kapott, ami jól mutatja védelmük stabilitását.

Az utolsó húsz percre ugyan alábbhagyott a hazaiak lendülete, de a hosszabbításban Nagy D. szabadrúgása még izgalmat hozott. Sentic azonban ezt is hárítani tudta, megőrizve csapata kapuját a góltól.

Mindkét edző élt a cserék lehetőségével, próbálva frissíteni csapatán. A Nyíregyháza részéről Tímár Krisztián az 59. percben kettős cserével próbálkozott, Baki és Myke Ramos helyére Alaxai és Eppel érkezett. A Diósgyőr edzője, Vladimir Radenkovic fokozatosabban frissített, a 68. perctől kezdve több lépcsőben cserélte le kulcsjátékosait, feltehetően az előny megtartása és az erők beosztása érdekében.

A mérkőzés statisztikái jól tükrözik a játék képét: bár a Nyíregyháza többet birtokolta a labdát és több helyzetet alakított ki, a Diósgyőr hatékonyabban használta ki lehetőségeit. A miskolciak ezzel a győzelemmel már hat mérkőzés óta veretlenek, ami impozáns sorozat a bajnokságban, míg a Nyíregyháza elvesztette hazai veretlenségét.

Tímár Krisztián, a Nyíregyháza vezetőedzője csalódottan nyilatkozott: “Újonc csapatként domináltunk, mégis pont nélkül maradtunk. Ebből kell tanulnunk, hogy megnyerjük ezeket a találkozókat. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezek kimaradtak, szerencsénk sem volt a kapufáknál, a második félidőben pedig nagyon rosszkor, a játékrész elején kaptunk gólt. Többször mögéjük kerültünk a folytatásban szélen, ott pattogott a labda a kapujuk előtt, de sajnos nem tudtunk betalálni. “

Vladimir Radenkovic, a Diósgyőr mestere elégedetten értékelt: “Hat mérkőzés óta veretlenek vagyunk, és mindössze egy gólt kaptunk. A játékosaim szeretnének valami maradandót alkotni, és mindent megtettek ma is a siker érdekében.”

A mérkőzés végeredménye: Nyíregyháza Spartacus – DVTK 0-2 (0-1)

Városi Stadion 8000 néző. Jv: Bogár Gergő ( Becséri Gergely, Rózsa Dávid)

Nyíregyháza: Tóth B.  – Keresztes, Gengeliczki, Baki (Alaxai 59.) – Navrátil, Keita (Radosevic 78.), Toma (Babic 88.), Nagy B. – Nagy D., Myke Ramos (Eppel 59.), Kovácsréti (Beke 78.). Vezetőedző: Tímár Krisztián 

Diósgyőr:  Sentic – Szatmári (Bárdos 68.), Lund, Chorbadzhynski, Sanicanin, Vallejo, Rakonjac (Rharsalla 78.), Holdampf, Gera (Acolatse 77.), Klimovich (Komlósi 90.), Edomwonyi. Vezetőedző: Vladimir Radenkovic 

Nyitókép forrása: Nyíregyháza Spartacus FC

Kapcsolódó cikkek