A földrengés magyar túlélője: Iszonyatosan hideg volt és óriási pánik, most semmink nincs

Megosztás

A nagyvárostól tíz kilométerre él a magyar nő a családjával, köztük egy kisgyermekkel. A hajnali földrengésnél szerencséjük volt, a kicsi épületből hamar ki tudtak menekülni, de szinte semmit nem tudtak magukkal vinni.

Kovács Dominika 2 éve él kint, és a Blikknek mesélte el, hogyan tudták túlélni a katasztrófát, amiről például a Borsod24 és a Szol24 is többször beszámolt.

„Arra ébredtünk, hogy reng a föld. Azonnal kiugrottunk az ágyból, vittük a kislányunkat, Jázmint is. Először nem is tudtuk mit tegyünk, hogy védjük magunkat, közben folyamatosan rengett a föld.

Aztán összeszedtük minden erőnket, kirohantunk az utcára, ahol akkor már nagyon sokan voltak. Iszonyatos hideg volt, és óriási pánik.”

Dominikáéknak abból a szempontból szerencséjük volt, hogy egy kétemeletes házban éltek, a nagyobb épületek ugyanis kártyavárként omoltak össze. Ugyanakkor szinte semmit nem tudtak magukkal vinni menekülés közben, így se pénzük, se ételük nincs.

A magyar nő családját egyelőre idegenek fogadták be a saját otthonukba, helyiektől kaptak ruhaadományokat, és a magyar nagykövetség is felajánlotta, hogy ellátják őket meleg holmival és étellel. Az áramellátás viszont ingadozik, nincs vezetékes víz, internet pedig végképp nincs.

Kapcsolódó cikkek