Megdőlt egy Guinness-világrekord Nyíregyházán

Megosztás

Kővári Bence a Dallas Biliárd Clubban érte el az új csúcsot.

A magyar Kővári Bencének köszönhetően új világcsúcs született biliárdgolyó-pörgetésben, jelentette a Guinness World Record rekordokat hitelesítő bizottsága. A 29 éves amatőr biliárdozó a francia Florian „Venom” Kohler 2021-es, 42,20 másodperces rekordját döntötte meg, amikor egy jól kivitelezett karambol után 47,13 másodpercig pörgött a csíkos nyolcas golyó a biliárdasztalon.

Guinness World Records on Twitter: “New record: Longest time to spin a billiard ball – 47.13 seconds by Bence Kővári (Hungary) 🎱 pic.twitter.com/u2artu15HO / Twitter”

New record: Longest time to spin a billiard ball – 47.13 seconds by Bence Kővári (Hungary) 🎱 pic.twitter.com/u2artu15HO

A rekord alapfeltétele, hogy a pörgő biliárdgolyó ne érjen hozzá az asztal egyik falához se, ezt Kővári könnyedén abszolválta: a csúcsdöntő golyó gyakorlatilag végig egy helyben pörgött. “Egy barátom mutatott videót Florian híres lökéséről. Kipróbáltam és nekem több mint 30 másodpercig pörgött. Ekkor döntöttem el, hogy gyakorolni fogom ezt a trükköt” – mondta Kővári. Több hétnyi gyakorlás után a nyíregyházai Dallas Biliárd Clubban történt meg a rekorddöntés, ami ráadásul elsőre sikerült is neki.

Szöveg/fotó: RTL

Kapcsolódó cikkek