Mindenhol észleltük: az elmúlt másfél hétben 560 vonat el sem indult a hőhullám miatt

Az, hogy néhány vonat naponta kimarad, illetve komoly késést szed össze, azt már megszokhattuk a nyíregyházi vonalakon. De ami az elmúlt másfél hétben zajlik a MÁV-nál pusztán amiatt, hogy nagyon meleg van, az tényleg alulmúl minden negatív várakozást.

Tovább olvasom

Színes a szabolcsi nyári táborok kínálata

Túri túra indul (Forrás: gyerektabor-kereso.hu)

Végre minden gyerek és tinédzser fürödhet a vakáció adta szabadság örömeiben. A szüleik viszont nem ilyen szerencsések, nekik kevés esetben adatik meg két havi szabadság. A nagyszülők vigyázó tekintete ekkor válik igazán fontossá. Emellett, aki teheti, egy-egy hétre nyári táborba fizeti be gyermekét, ahol változatos tematika mentén tölthetik el a nyár értékes perceit. Aki még nem döntött egy tábor mellett sem, kapja össze magát, mivel a létszámok gyorsan betelnek.

Tovább olvasom

Itt az új rendelkezés: rengeteg elektromos rolleres szívhatja most a fogát, jön a kötelező biztosítás

Július közepétől véget ér a szabályozatlanság az elektromos rollerek és segway-ek világában, innentől pontosan meghatározták, milyen paraméterekkel rendelkező járműveknek szükséges a kötelező biztosítás. Rengeteg olyannak is, amelyiknek eddig nem kellett, már beleesik az elektromos rollerek nagy köre is.

Tovább olvasom

Még tovább nőttek a műtéti várólisták, egyre nagyobb bajban a magyar közkórházak, Nyíregyháza sem kivétel

Jelenleg több mint 47 ezren várakoznak valamilyen műtéti beavatkozásra és ez még csak a hivatalosan elismert szám. Elképesztően hosszúra nyúltak az utóbbi években a kórházi várólisták, Nyíregyháza és teljes Szabolcs megye sem kivétel. A közegészségügy gyakorlati értelemben már évekkel ezelőtt összeomlott, ezt mindenki tudja, aki közkórházba jár.

Tovább olvasom