Szabolcsi diákok, figyelem! Egy seregnyi dolog tiltólistás lesz az iskolákban szeptembertől

A kormány igen drasztikus szigorítás küszöbén áll, ami az iskolákat illeti. Tilos lesz többek között energiaitalt még bevinni is az intézményekbe, a mobilokat, okosórákat pedig egész napra elzárnák. Drákói szigor jön szeptembertől.

Tovább olvasom

Továbbra is készüljünk a pokoli hőségre, csak meglegyint egy-egy hidegfront, de meg sem érezzük

A negyven fok körüli hőséget annál inkább megérezzük. A nyugati határszéleken időnként érkezik néhány fokos felfrissülés, de Szabolcs megyében ebből sajnos túl sokat nem fogunk érezni. Egyelőre nagyon messzinek tűnik az elképesztő hőhullám vége.

Tovább olvasom

Nagy a felháborodás: már Szabolcsba is jöhetnek a büntetett előéletű katonák

Új embereket toboroznak katonának, igaz, ebben nagy újdonság nincs, hiszen hónapok, inkább évek óta látjuk, hogy az Orbán-kormány folyamatosan növelni szeretné a hadsereg létszámát a béke jegyében (igaz, közben több ezer, állományban levő rutinost pedig kirúgtak). Most már a büntetlen előélet sem alapvető feltétel.

Tovább olvasom

Heti lapszemle: A független vidéki média legérdekesebb cikkei

Az egész város által gyászolt utcai citerás, a kínai online áruház hatása a magyar vevőkre, Márky-Zay megafonos autója, a búcsúzó szolnoki fideszes polgármester, a megváltoztatott színészgárda, az ellopott köztéri pad és a felújított út hibái: ezek a témák érdekelték a legjobban a független vidéki sajtó munkatársait a választások utáni héten Magyarországon. 

Tovább olvasom

Egy fehérgyarmati szakorvos bukott le, hátrányos helyzetű gyermekek adataival élt vissza, nyíregyházi érintettség is van

Egy fehérgyarmati ortopéd szakorvos, egy szendrői asszisztens, egy rakamazi ügyvezető és egy nyíregyházi üzletkötő az újabb gyanúsítottja az orvosi segédeszközökkel kapcsolatos csalási ügynek, így már hetvennégyre nőtt a költségvetési csalással gyanúsítottak száma “a cipős ügycsoportban” – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Tovább olvasom