Multifunkcionális sportpályát építenek Nyíregyházán

Megosztás

Futókör, fitneszpark, futball pálya is lesz a volt laktanya területén.

Megújul a Tiszavasvári úti – volt Vay Ádám – laktanya északi területe egy száz százalékban támogatott, TOP-os pályázatnak köszönhetően – jelentette be közösségi oldalán Kovács Ferenc polgármester május 4-én.

Az új közösségi térben helyet kap egy gumiburkolattal ellátott streetball/futball vegyes használatú pálya, egy kültéri fitneszpark, egy mezítlábas ösvény, futó- és gyaloglókör, 2 kutyafuttató, egy mosdó, és megépítenek egy záportározót is. A régi laktanya területén lesz pingpongasztal, mászószobor, kihelyeznek új utcabútorokat, és fákat is ültetnek.

A helyi Közmű Generál Kft. végzi a munkálatokat, amely nettó 384,2 millió forintba kerül. A május 4-i Közbeszerzési Értesítő szerint az északi területen csaknem 25 ezer négyzetméteren dolgoznak majd a szakemberek.Feladatuk a közvilágítás, az ivó- és szennyvízhálózat kiépítése, a térfigyelő kamerarendszer telepítése, egy öntözőkút fúrása, az öntözőrendszer elhelyezése, növényültetés. Ezek felül ki kell alakítaniuk a sportpálya egyes részegységeit.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést április 24-én írták alá. 

Szöveg/fotó: Szabolcsihir.hu/Kovács Ferenc Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek