Droghálózatra bukkantak a nyomozók

Megosztás

Ibrányi és nyíregyházi férfiakat vettek őrizetbe az ügy miatt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozóinak feltett szándéka volt, hogy teljes körűen felderítik és felszámolják azt a nyíregyházi droghálózatot, amelynek első érintettjét május 14-én fogták el. A nyomozók D. B. V. 23 éves nyíregyházi lakos autójában 405 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot –az elvégzett gyorsteszt eredménye szerint – speed típusú kábítószert, majd a lakásában megtartott kutatás alatt további 40 gramm drogot és a kiméréshez, porciózáshoz használt eszközöket foglaltak le.

D. B. V.-t kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki és vették őrizetbe a nyomozók, majd előterjesztésükre és az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügy realizálása a Szabolcs vármegyei Jonatán és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bükk közterületi támogató alosztály bevetési egységeinek közreműködésével folytatódott június 14-én. A nyomozók egyidőben négy helyszínen csaptak le az üzletben terjesztőként és fogyasztóként is érdekelt férfiakra. Elfogták L. Zs. 43 éves nyíregyházi, K. M. T. demecseri, valamint F. L. 24 éves és P. G. 25 éves ibrányi lakosokat. A rendőrök kutatást tartottak a férfiakhoz köthető autókban és ingatlanokban, ahol összesen közel 400 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot, valamint a kereskedelmi tevékenységet igazoló eszközöket, így precíziós digitális mérlegeket, önzáró tasakokat, mobiltelefonokat és készpénzt foglaltak le.

A négy férfit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Szöveg/fotó: Police.hu/Szabolcsihir.hu

Kapcsolódó cikkek