Hihetetlenül nagyot robbant egy üzemanyagtöltő állomás – videó

Megosztás

Az eddigi információk szerint engedély nélkül működött és a biztonsági előírásokat a legkisebb mértékben sem tartották be. Ennek eredménye lett a szomszédban történt hatalmas robbanás.

Legalább egy ember életét vesztette és csaknem ötvenen megsérültek Romániában, amikor szombat este a fővárostól 25 kilométernyire lévő Crevedián felrobbantak egy autógáz-töltőállomáson található üzemanyagtartályok. Az első robbanás után a hatóságok azt közölték, hogy egy ember meghalt, hét ember súlyos, négy életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, a több méteres lángok pedig a töltőállomás tartályairól egy lakóházra is áterjedtek, ezért az DN1A jelzésű főutat lezárták és megkezdték a környéken lakók kitelepítését.

The Spectator Index on Twitter: “BREAKING: Massive blast near a liquified natural gas site in Bucharest, Romania.pic.twitter.com/BcOqngwvuK / Twitter”

BREAKING: Massive blast near a liquified natural gas site in Bucharest, Romania.pic.twitter.com/BcOqngwvuK

Csaknem két órával később újabb robbanás következett be a töltőállomáson, miközben a nagy erőkkel helyszínre érkezett tűzoltók a lángok továbbterjedését próbálták megfékezni. Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár szerint a második robbanásban 26 tűzoltó is megsérült.

Az egészségügyi tárca összesítése szerint 46 ember szenvedett égési sérüléseket, akiket három bukaresti sürgősségi kórházba szállítottak, közülük nyolc válságos állapotban lévő sérültet lélegeztetőgépre kellett kötni. Marcel Ciolacu miniszterelnök bejelentette, hogy Románia nemzetközi segítségre szorul a súlyos égési sérültek megfelelő ellátása érdekében, ezért aktiválta az EU polgári védelmi mechanizmusát. A baleset két súlyos sérültjét még az éjszaka folyamán átszállítják a brüsszeli katonai kórházba.

A hatóságok véradásra kérték fel a lakosságot. Médiajelentések szerint a Crevedián keletkezett tűz sűrű, fekete füstfelhőjét Bukarest felé fújta a szél, a környezetvédelmi ügynökség szakemberei azonban azt állították, hogy az adatok szerint nem növekedett meg a főváros levegőjében a veszélyes anyagok koncentrációja.

(Bpiautosok.hu)

Kapcsolódó cikkek