Így kezdődött a Vidor Fesztivál

Megosztás

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, pénteken kezdetét vette az év legvidámabb hete Nyíregyházán. A Vidámság és Derű Országos Seregszemléje szeptember 2-áig közel százötven programot kínál az érdeklődőknek. Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, a VIDOR Fesztivál immár elválaszthatatlan a nyártól és városunktól.

– Remek időjárást és nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek! Kellemes Vidorgást! – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg péntek este a Vidámság és Derű Országos Seregszemléjét Kirják Róbert, a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház igazgatója. Szeptember 2-áig közel százötven programot kínál a Nyíregyházán élőknek és az idelátogatóknak a kulturális seregszemle. Az ünnepélyes megnyitón dr. Gáva  Krisztián, a kulturális és innovációs minisztérium közigazgatási államtitkára úgy fogalmazott egy nemzet életkedvének egyik fokmérője az, hogy mennyi és milyen minőségű fesztivált szervez.

Fotó: Vidor Fesztivál Facebook

– A 22. VIDOR Fesztivál sokszínű programkínálatában mindenki találhat kedvére valót. Legyen szó színházi előadásról, költészetről, artista produkcióról, kóruskoncertről, vagy éppen magyar nemzeti hip-hop-ról. Meggyőződésem, hogy a fesztiválok száma és minősége remek indikátora egy ország, egy nemzet életkedvének. Ahol a családok sokat és szívesen fesztiváloznak, tudatosan keresik ezt a szórakozási és élményszerzési formát, ott van életerő és lendület. Ha csak az idei nyári szezon hazai és határokon túli magyar vonatkozású fesztiválkínálatát pásztázzuk végig, egyértelműen kijelenthetjük, hogy igazi nagyhatalom vagyunk színvonalas, időtálló kulturális értékek mentén létrejött fesztiválok tekintetében – hangsúlyozta dr. Gáva Krisztián, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közigazgatási államtitkára.

A színházi versenyprogram zsűrielnöke, az ibrányi származású, Kossuth-díjas Hegedűs D. Géza ebben az évben ünnepli a 70. születésnapját, a zárónapon őt is ünneplik majd. Köszöntőjében elmondta, megtiszteltetés számára, hogy a szülőföldjén köszöntheti a megnyitóra érkezőket.

Dr. Kovács Ferenc polgármester az ünnepélyes megnyitón kiemelte, a VIDOR immár elválaszthatatlan a nyártól, a várostól, a fesztivál pedig a közösségteremtésnek is kiváló helyszíne, hiszen alkalmat teremt a jókedvű találkozásokra, vidám beszélgetésekre.

Az esemény részletes programja ide kattintva érhető el.

Forrás: nyíregyhaza.hu

Kapcsolódó cikkek