Elütötték a rolleres fiatalt Nyíregyházán, a felelősség kérdése indulatokat váltott ki

Megosztás

A mentő vitte el a rollerező fiatalt, akit egy Ford öklelt fel a járdán. Itt pedig ki is alakult a vita, hogy ilyenkor az autósnak, vagy az igen nagy sebességgel hajtó rolleresnek van-e nagyobb felelőssége a balesetben.

A csattanás még hétfő délelőtt történt a Széna téren. A balesetnél egy rollerrel haladó fiú egy kapubeállóból kihajtó személygépkocsival ütközött. A fiút kórházba szállították, a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit – írta a Balesetinfo.

A bejegyzés alatt pedig máris újra fellángolt a többéves vita a rollerekről és azok helyes használatáról, balesetveszélyességéről.

“Inkább a Ford elején csattanjon az elektromos rolleres, mint egy 5 éves kilépő gyereken!”

“A mi utcánkban 10 percenként suhan el egy-egy rolleres, kb 20-30-cal a járdán. Már gyök kettővel állok ki, mert nem akarok egyet sem elcsapni.”

“Nem kötekedésképpen, de fokozott figyelemmel kell egy kapun kiállni! A KRESZ is előírja, hogyha olyan manővert végzel pl. tolatás, vagy kapun kiállás, szóval amit nem látsz be, fokozott figyelemmel, tolatásnál irányítással kell végezni! Tudod addig nincs baj amíg nem történik valami tragédia!”

“Vagy nem a járdán kellene 20-al rollerezni.. Nézőpont kérdése.”

“Vagy a hülye reklámtáblát kellene 3 m-nél magasabbra tenni, hogy a szgk és tgk-ból is látni lehessen balra is és jobbra is.”

“Már megint a rolleresek! Mikor szeretnének már a helyzettel kezdeni valami érdemlegeset?” “A MÁV-val se tudnak mit kezdeni, mitől értenének a rollerhez?”

Mi hogy gondoljuk, melyik fél inkább a hibás ilyen helyzetben?

Kapcsolódó cikkek