Aranyos sivatagi rókakölykök bújtak elő Nyíregyházán

Megosztás

A kölykök néha már előbújnak a kotorékból a Nyíregyházi Állatparkban, így a szerencsésebb látogatók megtekinthetik az aranyos sivatagi rókákat.

Sivatagi róka családunk ismét bővült – jelentette be honlapján a Nyíregyházi Állatpark. A kölykök mintegy 50 grammosan látták meg a napvilágot és két hét után nyílt ki a szemük. Eddig a rejtett kotorékrendszerben tartózkodtak, de most, hogy elkezdték a húsból álló takarmány fogyasztását, előmerészkednek a felszínre is, így a szerencsésebb látogatók már megtekinthetik őket.

A sivatagi rókák igazi “cukiságbombák”. Annak ellenére, hogy a világ legkisebb rókái, a füleik hatalmasak, így úgy néznek ki, mintha mesebeli lények lennének – írják. A rókák nagy fülei a hőleadásban játszanak szerepet, illetve segítségükkel képesek meghatározni a homok alatt mozgó zsákmány helyét, mely elsősorban kisebb gerincesekből, és gerinctelenekből áll, ám megeszik a tojást, és a bogyókat is. (via startlap utazás)

Az apró termetű  állatok teljes testfelépítése a sivatagi körülményekhez alkalmazkodott.

“TIPP: Ha csöndesen megálltok a Viktória Ház sivatagi róka kifutójánál, lehet hogy ti is megpillantjátok az üregekből előbújó kölyköket.
Balla Nóra látogatónk szerencsésen elcsípte a nagyfülű bandát” – írta az állatkert a közösségi médiában.

Kapcsolódó cikkek