Kanyarban előzve halálos balesetet okozott a sofőr, saját utasát ölte meg

Megosztás

Az anyósülésen utazó utasnak nem voltam túlélési esélyei, az autó vezetője azonban nem sérült meg olyan súlyosan. Gyorsan hajtott és kanyarban előzött Létavértesnél, csak jöttek szembe.

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt egy sofőr ellen, aki halálos közlekedési balesetet okozott tavaly nyáron. A vádirat szerint az idős férfi túl gyorsan vezetett Létavértesnél egy olyan útszakaszon, ahol fák árnyékolják az utat, ami megnehezíti a biztonságos közlekedést – közölte az Ügyészség.

Egy kanyar előtt a megengedettnél gyorsabban hajtó autós még előzni is próbált, de egy másik kocsi miatt hirtelen fékeznie kellett. Elveszítette az uralmát az autója fölött, és az árokba hajtott, ahol egy fának csapódott.

A baleset következtében az utasa, aki nem használta a biztonsági övet, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után életét vesztette.

Az ügyészség a vádemelésben azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtsa a férfit, és tiltsa el véglegesen a közúti járművezetéstől.

Kapcsolódó cikkek