Húsvéti élőnyúl ajándékozása – csak akkor, ha örökre gondoskodni tudunk és akarunk is róla

Megosztás

Nagyon sokan vesznek még mindig élő kisnyuszit húsvétra gyermekeiknek, barátaiknak, de elfelejtik, hogy ha ezt tesszük, nem néhány hétre választjuk meg a saját és kisállatunk sorsát, hanem nagyon hosszú időre. Ha lehet, inkább kerüljük, kidobása ráadásul súlyos bűncselekmény.

Az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület az MTI-ben megjelent közleményében erősíti meg ezt. Az egyesület hétfői közleményében hangsúlyozta, hogy csak felelős állattartó válassza az élő állatot ajándéknak, vállalva, hogy gazdája egész életén át gondoskodik majd róla.

Seres Zoltán, az egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy a kisállat a húsvéti ünnepek után legtöbbször megunt teher marad, és a jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni – írták, rámutatva: gondot okozhat az állat táplálása, a lakást piszkító szőrzet, a rendszeresen keletkező ürülék, az állat szőrére vagy tollára ezeken felül egyre többen allergiásak is.

A házi kedvenc önálló életre képtelen, kidobása súlyos bűncselekmény – hangsúlyozták az állatvédők, nyuszinézésre az állatsimogatókat javasolva.

Kapcsolódó cikkek