Középkezdésből szerzett gólt a Nyíregyháza futballistája, de még ezzel sem rekorder – videó

Megosztás

A számítások szerint néhány tizeddel lemaradt a rekordról, ami 2,1 másodperc, bár ennél sokkal gyorsabban fizikai képtelenség lenne gólt szerezni a nagypályás futballban.

Középkezdésre középkezdés: a labdarúgó Merkantil Bank Ligában játszott Mosonmagyaróvár–Nyíregyháza találkozó első momentuma egy bődületes találat lett, a korábbi válogatott támadó, Nagy Dominik ugyanis a kezdősípszót követően azonnal kapura lőtte a labdát, ami Auerbach Martin kapust becsapva a hálóba vágódott; ilyen, amikor tényleg 0–1-ről indul egy találkozó. A Szpari végül hárommal nyert a sereghajtó otthonában.

Bár a megoldás kifejezetten egyedi, korántsem példa nélküli: egy Wikipédia-oldal szerint – amelyet több külföldi sportoldal is relevánsnak tekint – a világ leggyorsabb gólja (2.1 mp) egy 2017-es skót ifjúsági mérkőzésen (Maryhill–Clydebank) született Gavin Stokes révén. 2012-ben szintén egy utánpótlásmeccsen, a szerb másodosztályban Vuk Bakic ívelte be a középkezdést, erre a portál 2.2 másodpercet számol. (via Nemzetisport.hu)

Kapcsolódó cikkek