Péntekig vehetik át az ingyenes LED-fényforrásokat Nyíregyházán

Megosztás

Országosan számos helyen zajlik a LED-csere programja, Nyíregyházán sincs ez másképp. Hatalmasat spórolhat a villanyszámláján, aki teljesen áttér az energiatakarékos LED-izzókra, ráadásul kevesebb hulladékot is termel. Figyeljünk, április 26-a a határidő.

14 ezer darab ingyen LED fényforrást kezdtek el kiosztani április 12-től azoknak a városlakóknak, akik második körben regisztráltak a CYEB és az önkormányzat által meghirdetett lakossági ingyenes LED-csereprogramra. A LED-ek használata jelentősen csökkenti a villanyszámlát, valamint akár 10 éves élettartamuknak köszönhetően használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel. A fényforrásokat április 26-ig lehet átvenni.

Április 8-án kezdődött és április 26-ig tart – hétfőtől csütörtökig munkaidőben, 8:30 és 16:00 óra között, valamint pénteken 8:30 és 14:00 óra között – az ingyenes LED fényforrások kiosztása a városházán azok számára, akik regisztráltak a CYEB és az önkormányzat második körben meghirdetett programjára. Fontos, hogy csak a jogosult felhasználók vagy meghatalmazottjaik vehetik át az LED-eket a megadott időpontokban.

Azoknak, akik az első körben nem vették át a számukra megállapított LED fényforrásokat, újra lehetőségük van erre április 8-tól kezdődően. Az ingyenes LED fényforrások jelentős energiamegtakarítást eredményezhetnek hosszú távon, hiszen kevesebb áramot fogyasztanak, mint a hagyományos izzók vagy akár kompakt fénycsövek. Emellett hosszabb élettartamuk révén kevesebb karbantartást igényelnek, így a fenntartási költségek is csökkenhetnek. (Forrás: Nyiregyhaza.hu)

Kapcsolódó cikkek