Interaktív jégvilág a Nyíregyházi Állatparkban – jól öltözzünk fel, ha bemegyünk

Megosztás

A hideg égövek világát idéző interaktív állatbemutatót pénteken adták át a Nyíregyházi Állatparkban. A hőmérséklet sok helyen fagypont körül van, így jól öltözzünk fel, ha belátogatunk. Érdemes megnézni.

Az Európában egyedülálló technikai megoldásokat alkalmazó, speciális üvegtáblákkal borított épület és a hozzá kapcsolódó kéthektáros külső kifutórendszer Magyarországon még nem látott ritka sarki állatfajoknak ad teret – írja az MTI.

A tízezer évvel ezelőtti jégkorszakot valósághű mamutok és mamutcsontvázak elevenítik fel a látogatók számára, a világ legnagyobb ragadozóját, a jegesmedvét pedig hűtött térben és a négy méter mély medencében a víz alatt is láthatja a közönség – írják az állatpark közleménye alapján.

A Magyarországon eddig még nem látott királypingvineket 0 Celsius-fok körüli bemutatóteremben helyezték el, és látható két másik pingvinfaj, a rajzfilmekből jól ismert sziklaugró pingvin és a meleg égövi Humoldt-pingvin is. A külső kifutótérben Alaszka és Szibéria elevenedik meg a fehérfejű rétisassal és a világ legnagyobb sas madarának számító Steller-sassal.

A Nyíregyházi Állatpark Facebook-oldalán további képeket osztott meg itt. (Fotók: MTI/Balázs Attila)

Kapcsolódó cikkek