Pénteken ismét heves zivatarokra kell számítanunk, majd a hét elején újra

Megosztás

Továbbra sem nyugszik meg tartósan a légkör felettünk, BAZ megyében is fülledt, napos és zivataros időre van kilátás. Az esernyőt ne hagyjuk itthon.

Pénteken mozgalmasabb idő várható: erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és többfelé kell készülni záporra, zivatarra. Heves zivatarok, sőt zivatarrendszerek alakulhatnak ki, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. A délies szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29 fok között alakul, északnyugaton maradhat hűvösebb az idő.

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a déli-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, átmenetileg egy-egy zápor, esetleg zivatar már csak elvétve fordulhat elő. Az élénk, északon erős nyugatias szélben 23 és 30 fok közé melegedhet a levegő. A jövő hét elején egy hidegfront érkezhet, ismét zivataros időre készülhetünk. (Forrás: Időkép.hu)

Kapcsolódó cikkek