Farkasokat fotóztak éjjel a Bükkben, reméljük, nem téved arra egy nyírségi vadász 9 éves kisfia…

Megosztás

A Bükk nyugati lábánál, Eger környékén volt a legerősebb a farkasok aktivitása, a vadkamerák rögzítették a jelenlétüket és mozgásukat is.

Ilyenkor akarva akaratlanul is mindenkinek eszébe jut a rekordtartó, Svájcból elkóborolt farkas esete, amely közel kétezer kilométert barangolt egészen BAZ megyéig. Ott azonban végzett vele egy nyírségi vadász… 9 éves kisfia (legalábbis a hivatalos verzió szerint).

Farkasokat fényképezett a WWF Hungary egyik vadkamerája az Egererdő Zrt. működési területén – közölte a szervezet a Facebook-oldalán.

Az Egererdő Zrt. a Mátra, a Nyugat-Bükk és a Heves-borsodi-dombvidék állami erdeinek vagyonkezelését végzi az Északi-középhegységben, de azt nem osztották meg, hogy pontosan hol bukkantak fel a farkasok. “Farkasokat fényképezett az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. által működtetett vadkameránk!

2024 tavaszán több helyszínre helyeztünk ki vadkamerát az Egererdő Zrt. működési területén. A napokban az egyik kamera két farkast kapott lencsevégre.

Az #InterregLECA projekt keretében az Északi-középhegység területén több helyen is végzünk vadkamerás megfigyeléseket partnereinkkel közösen, hogy többet megtudjunk a hazai nagyragadozók viselkedéséről. A tudásmegosztás és az ehhez hasonló együttműködés az érintettekkel kulcsfontosságú a nagyragadozókhoz köthető konfliktusok feltérképezésében és kezelésében” – írja a szervezet Facebook-oldala.

Kapcsolódó cikkek