Továbbra is készüljünk a pokoli hőségre, csak meglegyint egy-egy hidegfront, de meg sem érezzük

Megosztás

A negyven fok körüli hőséget annál inkább megérezzük. A nyugati határszéleken időnként érkezik néhány fokos felfrissülés, de Szabolcs megyében ebből sajnos túl sokat nem fogunk érezni. Egyelőre nagyon messzinek tűnik az elképesztő hőhullám vége.

Az Időkép jelzése szerint vasárnap és szerdán is megérint nyugatról egy-egy hidegfront, de változást egyikük sem hoz, legfeljebb pár fokos enyhülést eredményeznek a Dunántúlon. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében igazából még annyit sem. Hazánk időjárását a tőlünk keletre található anticiklon határozza meg, emiatt folytatódnak a forró napok, a minket elérő hidegfrontok éppen, hogy csak érintenek bennünket és érdemi változást nem is hoznak: folytatódik a pokoli hőség.

Nem véletlen, hogy a harmadfokú hőségriasztást július 18-án éjfélig, azaz csütörtök éjfélig az ország egész területére vonatkozóan meghosszabbították… Szintén kilátásban van egy hidegfront szerdára, de egyelőre úgy tűnik, sajnos ez sem fog jelentős változást hozni. Úgyhogy hosszú távon rendezkedjünk be a 35-38 fokos nappali és a 22-25 fokos éjszakai hőmérsékletekre, ami a betonozott városi közegekben még inkább nehezen elviselhető.

Ami szintén rossz hír, hogy a következő napokban ismét ráerősít még egy kicsit a nappali felmelegedés, 38-39 fokokra is számíthatunk kedd-szerda környékén. Egyelőre nemigen látszik az alagút vége egy igazi felfrissüléssel.

Kapcsolódó cikkek