A legrosszabb bulvárlapok színvonalára süllyesztették a megyei weboldalakat? – videó

Megosztás

Azon kívül, hogy egyértelműen központi irányításúak a tartalmak, (nagyon sokszor betűre meg is egyeznek az egyes megyékben,) gyakorlatilag teljes egészében a kormánypárti propaganda és a szexualitás tölti ki. De ráadásul milyen stílusban…

Miközben a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak nevezett mesterséges képződmény már jól láthatóan rárepült a független sajtóra, az ezek szerint sem a legfelsőbb vezetést, sem a fideszes szavazókat nem zavarja, milyen szintre süllyedtek az egykor szebb napokat látott és valaha még független megyei lapok cikkei.

Az már senkit nem lep meg bő egy évtizede, hogy alapból teljesen kizárt, hogy bármilyen, a kormánypártot és azok embereit (képviselőket, celebeket) kritizáló tartalom megjelenhessen, akárcsak a legfinomabb ellentéttel is ahhoz képest, amit a kormánypropaganda diktál és az “újságírók” tollába ad. A véleménycikkek 100%-ban megegyeznek Orbán Viktorék aktuális álláspontjával, ellenvélemény nem jelenhet meg, ahogy számos téma látványosan tilos. Akik veszélyt jelenthetnek (bármilyen ellenzéki képviselő, például Hadházy Ákos, vagy mostanában Magyar Péter), azokról kizárólag negatív hírek jelenhetnek meg. Ebben nincs semmi meglepő, mert ezt bő tíz éve már megszoktuk.

Az utóbbi években azonban a maradék színvonal is rettentően nagyot zuhant. Ha ez egy ócska bulvárlap címoldalát olvasva szúrná ki a szemünket, akkor csak legyintenénk, de ez bizony a közpénz jellegét elveszítő, hatalmas összegekből támogatott hivatalos, megyei lapok összessége, amit látunk. Celebek kebleivel, hátsó domborulataival, folyamatos szexuális tartalmakkal találkozunk már a címoldalakon is, nem éppen elrejtve.

Ebből készített egy videót Baranyai Barna, itt éppen a Szon.hu megyei napilap tartalmát górcső alá véve. A legnagyobb probléma az, hogy bár az úr humorista, a cikkek és a főcímek mind valósak, megjelentek. Nem mondjuk, hogy jó szórakozást, inkább visszafogott elképedést kívánunk ennek fogyasztásához.

IDE KATTINTVA megtekinthetik az erről készült videós összeállítást.

Bizony, hivatalos.

Kapcsolódó cikkek