Újabb száz magyar postahivatalt zártak be a napokban, szinte teljes titokban

Megosztás

Augusztus elsején nemcsak a banki költségeinkben érezhetjük a Fidesz újabb megszorítását, hanem a szinte fű alatt, teljes titokban végrehajtott újabb postabezárási-hullámban is. A legnagyobb vesztesek megint a kistelepülések, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

Költségracionalizálás miatt nagyjából száz postahivatalt zártak be azonnali hatállyal augusztus elsején, az alacsony forgalom miatt ugyanis csak veszteségesen lehetett működtetni őket – számolt be a 24.hu. Úgy tudják, leginkább az 1500 fő alatti kistelepüléseket érint az intézkedés, és bár hivatalos lista nincs ezekről, példaként az alábbiakat említik: Lad, Sonkád, Ecseg, Csokvaomány, Szigetbecse, Homokszentgyörgy, Zalahaláp, Pusztazámor, Pécsely és Sáregres. 

A lap kereste az ügyben a Magyar Posta Zrt.-t, szerették volna megtudni, mi a hivatalos oka a bezárásoknak, hány hivatalt érint, hányan veszíthetik el emiatt az állásukat, valamint azt is, várhatók-e újabb bezárások, választ azonban nem kaptak.  

Megerősítette a HVG.hu értesüléseit Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke, aki elmondta azt is, a Magyar Posta automatikusan felajánlja az állásukat veszített dolgozóknak a környező településeken elérhető postai álláshelyeket, amennyiben vannak ilyenek. 

A postabezárási hullám már több mint egy éve elkezdődött, az akkori tervek arról szóltak, hogy a kistelepüléseken az állandó hivatalok feladatait vagy az önkormányzatok bevonásával látnák el, vagy mobilpostával váltanák ki. De jó sok olyan hely van, ahol sehogy.

Kapcsolódó cikkek