Csodálatos győzelem női öttusában, hat aranyéremmel zártuk a párizsi olimpiát

párizsi olimpia 2024

Megosztás

Elképesztően nagyot küzdöttek a magyar lányok, remekül lőttek, kitűnően futottak, Gulyás Michelle olimpiai bajnok lett, Guzi Blanka pedig egészen szenzációs felzárkózással negyedikként zárt!

A Borsod24 beszámolója szerint a mieink közül Guzi Blanka az első, Gulyás Michelle a harmadik futamban indult. Guzi 2:16.25-ös idővel a harmadik lett futamában, ezzel 278 pontot gyűjtött. A második futamban senki sem úszott nála jobban. Gulyás Michelle futamában harmadik lett 2:12.44-es idővel, sajnos Clouvel egy másodperccel gyorsabb volt nála. Az úszást Gulyás a 4., Guzi a 7. lett, összesítésben Gulyás a második, Guzi a 13. helyen áll a kombinált szám előtt.

Az állás 3 szám után: 1. Elodiel Clouvel (francia) 844, 2. Gulyás Michelle 831, 3. Szong Szung Min (dél-koreai) 813, …13. Guzi Blanka 778

A döntő tusa aztán álomszerűen sikerült. GULYÁS MICHELLE OLIMPIAI BAJNOK! Végül 9 másodperccel ért célba Clouvel előtt, harmadik a dél-koreai, Guzi Blanka pedig a negyedik helyen zárt úgy, hogy a 13. helyről kezdte meg az utolsó számot. FANTASZTIKUS TELJESÍTMÉNY, MICHELLE ÉS BLANKA! Gratulálunk mindkét magyar lánynak!

Húsz év után nyert újra olimpiai bajnoki címet magyar öttusázó. Legutóbb 2004-ben Vörös Zsuzsanna győzött. Ez a sportág 10. magyar olimpiai aranya, amivel a Nemzeti Sport információi szerint vezetjük a sportági örökranglistát.

Kapcsolódó cikkek