Hazánk harmadik zenélő útja nem arat osztatlan sikert, van, aki nem is hagyja ennyiben – videó

Megosztás

A lakosságot teljesen megosztja a szeptemberben átadott újabb zenélő útszakasz, ami Magyarországon már a harmadik. Bár nagyon sokak szerint ez a legkevésbé felismerhető a háromból, nem ez a nagyobb baj, hanem hogy a közelben lakók kilométerekről is zavaróan hallják, még éjszaka is, elveszett a nyugalmuk. Igaz, van, aki szereti, igaz, nem is hallja.

Szeptember elején adták át az ország harmadik zenélő útját, mindössze kétmilliárd forintunkba került. A 21-es út Lőrinci és Hatvan közötti akusztikus aszfaltja az Ismerős Arcok Nélküled című dalát játssza. A Hvg.hu munkatársai elmentek megkérdezni, hogyan vélekednek a lőrinci lakosok a szeptember elején átadott útszakaszról. A vélemények megoszlanak, egy dologban azonban az összes helyi egyetért: éjjel-nappal hallani a zajt. Van, aki aludni sem tud tőle, másokat nem zavar, sőt még értékelik is a dalválasztást.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó HE-DO Kft. dolgozott a projekten, ami több fejlesztéssel együtt összesen 1,8 milliárd forintból valósult meg. Átadásakor Szabó Zsolt, fideszes országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: “Ez a dallam, ami a szívünkből szól. 15 millió magyar szíve megdobban, amikor egy focimeccs előtt felhangzik a Nélküled című dal.” Lőrinci frissen megválasztott független képviselője, Petrik Zsolt, a beérkező lakossági panaszok miatt petíciót indított, azt szeretnék elérni, hogy ha fel nem is szedik az utat, legalább zajszűrő fallal biztosítsák számukra a nyugalmat. A 21-es út nem egyedi tervezés, a 67-es úton a Republic 67-es út dallamát hallhatják az áthaladók. A 37-es úton pedig az Érik a Szőlőt népdal csendül fel, ezen megnyitásakor Orbán Viktor is végighajtott.

Se veled, se Nélküled: a környéken lakókat megosztja az Ismerős Arcok dalát játszó zenélő út

Szeptember elején adták át az ország harmadik zenélő útját. A 21-es út Lőrinci és Hatvan közötti akusztikus aszfaltja az Ismerős Arcok Nélküled című dalát játssza. Elmentünk megkérdezni, hogyan vélekednek a lőrinci lakosok a szeptember elején átadott útszakaszról. A vélemények megoszlanak, egy dologban azonban az összes helyi egyetért: éjjel-nappal hallani a zajt.

Kapcsolódó cikkek