Hibázott: talált az utcán egy telefont a szabolcsi férfi, de nem adta le, hanem hazavitte

Megosztás

Ezzel nagy hibát követett el, nem teheti meg, ha idegen telefont talál, azt le kell adnia, nem kezelheti sajátjaként, mert ezzel szembekerül a törvénnyel, ahogy ez Nagykállón is megesett.

Egy középkorú férfi tavaly ősszel Nagykálló egyik buszmegállója környékén talált egy elveszített, nagyobb értékű mobiltelefont.  A gyanúsított a telefont magához vette, melyet a későbbiekben ugyan nem használt, de egy vele szemben folytatott rendőri intézkedés során nála megtalálták, majd a tulajdonosnak visszaadták, így kár nem érte.

A férfi azonban akkor járt volna el helyesen, ha a telefont a Polgármesteri Hivatalban leadja, vagy annak gazdáját megpróbálja megkeresni, és a telefont visszaadja neki.

Mivel nem így tett, jogtalan elsajátítást követett el, figyelemmel azonban büntetlen előéletére, beismerő vallomására és megbánó magatartására, vele szemben az ügyészség 1 évre felfüggesztette az eljárást. Ha a férfi ezen idő alatt újabb bűncselekményt nem követ el, az eljárást az ügyész megszünteti – informált a Nyiregyhaza.hu.

Kapcsolódó cikkek