Figyelmeztessük idős hozzátartozóinkat, csaló vállalkozó járja Nyíregyházát, mindenkit átver

Megosztás

Nyílászárók cseréjét vállalja el, miután azt mondja a hiszékeny időseknek, hogy mindez kötelező. Hatalmas előleget kér, a munkát azonban sosem fogja elvégezni. Óvatosan a házaló “vállalkozókkal”!

Babosi György hívta fel a figyelmet a közösségi médiában az egyáltalán nem egyedi jelenségre Nyíregyházán. “Édesanyámhoz ma becsengetett egy vállalkozó, hogy a társasház szigetelése és műanyag ablaka régi, kötelező(!) javítani. Méricskélt a lakásban, aztán 250 ezer forintra taksálta a nem részletezett munkát. Szerződést íratott alá, ismét kiemelve, ez kötelező és 150 ezer előleget kér.

Hála az Égnek, éppen a pénz átadása előtt értesültem erről és sikerült még megakadályoznom az ügyet. A szerződést a fickó széttépte és elment. Utána kiderült, egyedülálló idősekhez csengetett csak be. Ezek az infók vajon honnan vannak meg neki? Mit akart ennyi pénzért csinálni a jól záró és szigetelt nyílászárókkal?”

Jó eséllyel semmit, eltűnt volna az előleggel, mint a kámfor, ahogy ezt “ismert” elődjei is tették mindig.

Katalin is találkozott már ugyanezzel a szöveggel. “Sajnos ezzel a szóval, hogy “kötelező”, nagyon sok idős embert behúznak a csőbe. Apám hasonló sztoriba futott bele kb. másfél éve, de ő sajnos ki is fizette az előleget. Szégyen és egyben dühítő, hogy egyes emberek cégek ebből élnek, hogy más embereket csapnak be.” Mások számára is ismerősen csengett a mantra, sajnos sokan be is dőltek az ilyen csalóknak. Soha semmit ne írjunk alá és ne fizessünk előre semmiféle “munkáért”, ameddig nem tárgyaltuk meg az ügyet a gyermekünkkel, vagy a megbízható közös képviselővel. Ott rögtön fény derülne a csalásra.

Kapcsolódó cikkek