Ismét bebizonyosodott: a normális csapvíz egészségesebb, mint a palackozott

Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy a palackozott víz ivásával jobban támogatjuk szervezetünket, mint a csapvíz fogyasztásával. Természetesen nem az ihatatlan minőségű csapvizekre gondolunk. Már olvashattuk azokat a számításokat is, miszerint a palackozott víz kétharmada újracsomagolt csapvíz.

Tovább olvasom

Környezeti szempontból a csapvíz több ezerszer jobb, mint a palackozott víz

Bár a rossz nyelvek szerint az ásványvizek nagy százaléka valójában palackozott csapvíz, de még ha ez nem is lenne igaz, az kétségtelen, hogy előállítása sokkalta károsabb a környezetre, mint a csapból folyó, régen megszokott verzió. Nem kell félni tőle. Egy friss spanyol kutatás szerint a palackozott víz környezetterhelése a csapvíz 3500-szorosa. Előállítása ugyanis 3500-szor annyi környezeti forrás felhasználásával jár, mint a csapvízé, az ökológiai rendszerekre gyakorolt hatása pedig 1400-szorosa annak. Az elsőre meghökkentő számok egy barcelonai kutatásból származnak: a kutatók azt számolták ki, hogy mivel járna, ha a katalán nagyváros…

Tovább olvasom