Ígéretek és vágyak vannak, de vajon lesz-e rá pénz és ember Jászberényben?

Megosztás

Növelni fogjuk a biztonságérzetet városunkban, ezt ígéri Besenyi Orsolya, a Fidesz által támogatott polgármesterjelölt Jászberényben arra az esetre, ha ő lesz a polgármester. Bizakodó hozzáállás, kérdés, hogyan lehet ezeket meg is valósítani!

Mint írta, megszervezik a polgárőrséget, modern kamerarendszert építenek ki 24 órás figyelőszolgálattal, illetve megerősítik a közterület-felügyeletet.

Szép álmok, mondhatnánk, csak az a kérdés, hogy honnan lesz erre pénz és ember?

A polgárőrség önszerveződés, toborozni persze lehet tagokat, de ahhoz valakinek, valakiknek el kell kezdeni a megalakítást. Ehhez eddig sem volt vállalkozó kedvű ember Berényben, nem tudni, hogyan lesz majd azok után, ha Besenyinek fogják hívni a polgármestert. Ehhez a kérdéshez korábban már Budai Lóránt polgármester is pozitívan állt hozzá, mégsem mozdult ez ügyben semmi a polgárok részéről. Nagy akarat nem mutatkozott polgárőrség megszerveződésére.

Kamerarendszer, 24 órás figyelőszolgálattal. A rendszert valóban ki lehet építeni, csak pénz kell hozzá, de a 24 órás figyelőszolgálatra ember is kell ám, nem is kevés és hozzá emiatt pénz is. Más nagyvárásokban sincs erre kapacitás és forrás, illetve jelentkező, nem tudni, hogyan valósulhat meg ez a vágyálom, ha a polgármestert esetleg majd Besenyinek fogják hívni.

Megerősített közterület-felügyelet. Szolnokon például azzal kellett szembesülni, hogy 35-36 emberre lenne szükség, de ehhez nincs forrás. Ha lenne is, nincs jelentkező erre a feladatra. Persze lehet, hogy más a helyzet Jászberényben, kérdés, mi lenne ezzel a témával, ha netán a választást követően Besenyinek hívnák a polgármestert Jászberényben.

Kapcsolódó cikkek