Tüntetést szervez az LMP Debrecenben

Megosztás

Az LMP közleményében azt írja, hogy továbbra is küzdenek az ellen, hogy az országba bárhová, bármikor akkumulátorgyárakat lehessen telepíteni, emiatt országos népszavazást is kezdeményeztek.

Azonban ennél is tovább mennek, az önkormányzatokban sem maradnak tétlenek, a párt önkormányzati képviselői mindenhol be fogják nyújtani azokat az előterjesztéseket, melyek lehetővé teszik, hogy az ott élő emberek megkérdezése nélkül, ne lehessen ilyen gyárakat létesíteni.

Minderről Bakos Bernadett a LMP – Magyarország Zöld Pártjának országgyűlési képviselője beszélt. 

Elfogadhatatlannak tartják a zöldek, hogy a helyieket nem kérdezik meg, hiszen az ő jövőjüket befolyásolja egy-egy ilyen beruházás. Tegnapi hír, hogy Komáromban bővítenék az ipari parkot, mindez nemzetgazdasági beruházásnak számítana, azonban erről ismét nem kérdezték meg a helyieket. A városban nem áll rendelkezésre elég víz a gyár működtetéséhez, így  nagy valószínűséggel a tatai karsztvizeket használja majd fel a szennyező üzem.

Bakos a debreceni tervezett akkumulátorgyárat is megemlítette, ahol a napi vízfogyasztás egy átlagos napon a legoptimálisabb számítás szerint is 3300 köbméter, csúcsidőszakban ennél is többet használna az első üzem, akár 6600 köbmétert is, mely durván 12 ezer család napi vízfelhasználásának felel meg. Mindhárom ütem megvalósulása esetén napi szinten húszezer köbméter víz felhasználására kell számítani, ami megegyezik Debrecen város vízfogyasztásának felével. Ezt az LMP szerint meg kell akadályozni, éppen ezrét tüntetést is szerveznek, a népszavazás mellett a vizeink megvédése érdekében február 9-ére a debreceni Csapó utca 1-5. szám elé.

A kiemelt képen Bakos Bernadett.

Kapcsolódó cikkek