Három nyíregyházi intézmény is ott van a legjobb iskolák rangsorában

Megosztás

Nyíregyházi Szakképzési Centrum három iskolája is jegyezve lett a az Innovatív Képzéstámogató Központ országos top 100-as technikumi rangsorában.

A szakképzési intézmények közül  Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium az ötödik helyet kapta meg, de a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium is szerepel a listán az 56. helyen, továbbá a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum a 72. helyre került.

A Nyiregyhaza.hu és a Szabolcsihirek.hu beszámolói szerint a megyei és országos versenyeken is kimagasló eredményeket érnek el a széchenyis diákok, legutóbb az ágazati versenyen közgazdaságtanból 3, informatikából pedig 8 tanuló jutott az országos döntőbe, OKTV-ben pedig 2 tanuló szerepelhet majd az országos megmérettetésen az iskolából.

A top 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült.

Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát.

Kapcsolódó cikkek