Vonatbaleset történt Hajdúhadház és Újfehértó között

Megosztás

Május 7-én délelőtt kisiklott egy tehervonat, ami komoly gondokat okozott.

Vasárnap délelőtt 10:30-kor Újfehértó és Hajdúhadház állomás között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott 35 kocsis tehervonat 9 kocsija. A kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése, majd utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe a Mávinform szerint.

Forgalmi rend:

– A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. – A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.

– A Volánbusz járatain (4400, 4401, 4402, 1449) a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.

– A Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe.

– A szerelvényfordulók miatt a záhonyi fővonalon vonatkimaradásokra is számítani kell, az InterCity vonatokban esetenként más szerelvények közlekednek.

– A Nyíregyházáról 10:40-kor Budapestre elindult Cívis InterRégió (6107) Újfehértó és a Nyugati pályaudvar között kimarad.

Forrás/fotók: Mávinform

Kapcsolódó cikkek