Újfehértói horror: kiengedték a pszichiátriáról, majd rövid időn belül halálra késelte feleségét

Megosztás

A férfi jó ideje áll már pszichiátriai kezelés alatt, aznap pedig nem sokkal azután, hogy hazament onnan, gyorsan össze is veszett a feleségével, akit 25x megszúrva meggyilkolt. Ezért érdemes volt hazamenni.

Gyaníthatjuk, nem lehetett túlzottan sikeres a kezelés, a hatvanas férfi esélyt sem adott a túlélésre, olyan brutalitással gyilkolta meg feleségét. Az eset 2022-ben történt, most jutott el a vádelemelésig az ügy.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádat emelt a feleségét halálra szurkáló idős, szatmári férfi ellen. A vádirat szerint a 60-as évei közepén járó férfi feleségével együtt egy szatmári faluban élt. Kapcsolatuk kiegyensúlyozatlan volt, a vádlott gyakran veszekedett feleségével, amely esetenként a vádlott részéről tettlegességig fajult.

A férfit évek óta rendszeresen kezelték pszichiátrián, legutóbb éppen a bűncselekmény napján, 2022. október 20-án engedték haza a nagykállói szakkórházból.

Mikor az idős férfi az esti órákban hazaért, féltékenykedni kezdett, ezért veszekedett az asszonnyal. Eközben a konyhapultról magához vett egy 12 cm pengehosszúságú konyhakést, és azzal legalább 25 esetben megszúrta a nőt, aki védekezett, és a konyhából a szobán át a bejárati folyosóig menekült, ahol összeesett és elhalálozott.

A vádlott ekkor elment az orvosi ügyeletre, ahol az ügyeletes orvosnak bejelentette, hogy megölte a feleségét, és kérte, hogy értesítsék a rendőrséget.

A főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, legkorábban 25 év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható. (Police.hu, Szabolcsihir.hu)

Kapcsolódó cikkek