Átköltözött Szabolcsba a jávorszarvas, ismét lencsevégre kapták – videó

Megosztás

Hazánkban rendkívül ritka állatfajról van szó, a 300 kilogrammos jószágot viszont az út mellett bandukolva sikerült lekamerázni, ezúttal már Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Mint arról beszámoltunk, szeptember végén egy jávorszarvas tűnt fel a Borsod vármegyei Pácinban. Most egy újabb felvétel készült, itt már pontosan kivehető, hogy a kora reggeli órákban Kisvárdáról Záhony felé tartott az állat. A videót Avacz Róbert készítette október 11-én kora reggel – írta az Agrojager. A férfi betegszállítóként dolgozik, gyerekeket vitt éppen munkatársával, amikor megpillantották az állatot Záhony és Zsurk között. Először azt hitték, lovat látnak, később tudatosodott bennük, hogy egy jávorszarvas megy előttük

– A vad szinte átlépte az árkot, visszanézett. Rövid másodpercekig figyelték egymást. A bika előtt azonban egy kerítés húzódott, amit vagy nem akart átugrani, vagy nem volt kedve hozzá. Így meggondolta magát és visszatért az útra – írták, hozzátéve, a férfi azonnal elővette a telefonját, és elkezdte videózni a nagytestű, körülbelül 300 kilogrammos szarvast.

A zsurki jávorszarvas

A videón szereplő jávorszarvast Bodó Regő Szabolcs videózta 2023. október 11-én Zsurk határában.

Kapcsolódó cikkek